Israels krav: Stoppa Argentina från fotbolls-VM

avLinus Norberg

FOTBOLL

Argentina ställde in VM-genrepet mot Israel på grund av en hotbild mot Lionel Messi.

Nu vill israeliska fotbollsförbundet att Argentina kastas ut ur VM.

I lördags skulle Argentina ha bortaspelat mot Israel som ett sista genrep inför VM.

Men valet av plats för matchen, Jerusalem, väckte stor ilska i Palestina som gör anspråk på den östra delen av staden som sin huvudstad i en framtid suverän stat.

Fick effekt

Jibril Rajoub är palestinsk politiker, tillika ordförande i fotbollsförbundet, och gick till angrepp mot Lionel Messi på grund av världsstjärnans popularitet i arabiska och muslimska världen.

– Vi kommer rikta oss mot honom personligen och vi uppmanar alla att bränna bilder av honom och hans tröja – och överge honom. Vi hoppas fortfarande att Messi inte kommer dyka upp, sa Rajoub i ett uttalande som fick effekt.

”Kräver att de inte sitter tysta”

Argentina ställde in matchen på grund av hotbilden, men nu kräver i stället Israels fotbollsförbund att Argentina stoppas från VM på grund av religiös diskriminering, enligt AS.

Och för att de inte uppfyllt avtalet.

– Om hot mot spelare sätts i system kräver vi att Fifa inte sitter tysta, säger Ofer Eini, ordförande i det israeliska fotbollsförbundet, enligt sajten som också skriver att en delegation ska åka till Zürich för att själva redogöra sitt krav på att Argentina inte ska få spela VM.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Fotbollens världsmästare genom tiderna – herrar 00:30