Hamrén: Jag kanske litade på fel personer

Foto: BILDBYRÅN

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Erik Hamrén skulle ge ut en självbiografi.

Men så blir inte fallet.

– Jag kanske litade på fel personer, om man uttrycker sig så, säger Hamrén till Fotbollskanalen.se.

Erik Hamrén var förbundskapten för Sverige mellan 2009 och 2016. Några månader efter EM i Frankrike meddelade han att han skulle ge ut en självbiografi tillsammans med Pintxo förlag.

– Jag ser fram emot att berätta min historia, att med egna ord få redogöra för hur jag tänkt och arbetat, sa Hamrén i november 2016.

I februari 2017 lades Pintxo förlag ner. Polaris skulle ge ut boken i stället, enligt Fotbollskanalen. Sajten har varit kontakt med Polaris som bekräftar att de inte kommer att ge ut Hamréns självbiografi.

Besviken över utfallet

Den före detta förbundskapten är inställd på att det inte blir någon bok.

– Nej, det är min uppfattning just nu i alla fall. Det var saker som inte gjordes som det skulle göras och då blev det på det sättet. Så för min del är det nedlagt, säger han till Fotbollskanalen.

- Jag inte hur jag ska uttrycka mig… det blev inte som jag hade tänkt mig.

Hamrén är besviken.

- Det är tråkigt, med tanke på all tid man la ner på det hela. Men å andra sidan var det inte min idé att skriva en bok, jag blev övertalad att göra det. Men med tanke på all tid man la ner så känns det trist att det blev på det sättet. Jag kanske litade på fel personer, om man uttrycker sig så, säger 60-åringen.

Hamrén jobbar i dag som fotbollschef för Mamelodi Sundowns i Sydafrika.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll