Toivonen nära comeback – mot Usain Bolts gamla lag

avDaniel Sörensen

Foto: Maja Suslin /TT

Ola Toivonen har ännu inte debuterat för Melbourne Victory.

Men i helgen kan det äntligen bli dags för den gamle landslagssvensken att snöra på sig skorna igen – mot Central Coast Mariners.

Laget som Usain Bolt provtränade med under flera månader.

Senast han stod på en fotbollsplan i tävlingssammanhang var i sommarens VM-kvartsfinal mot England den 7 juli.

På grund av en vadskada har han ännu inte kunnat debutera för sin nya klubb, de regerande australiska mästarna Melbourne Victory (flyttade fårn franska Toulouse i somras) – trots att laget har spelat tre ligamatcher redan.

I en intervju med Radiosporten berättar svensken – som slutade i landslaget efter VM-slutspelet – att ligan är betydligt sämre än vad han är van vid efter sin tid i de europeiska toppligorna.

– Nivån är väl inte superhög, utan alla spelare har som mål att flytta till Europa. Så den är inte så hög, säger han.

”Kanske får några minuter”

Samtidigt säger han att comebacken nu är nära. På söndag spelar Melbourne hemma mot Central Coast Mariners – det lag som världsmästarsprintern Usain Bolt länge provspelade med – och Toivonen hoppas på speltid då.

Foto: Steve Christo / TT

– Jag kanske får några minuter i helgen, annars väntar jag tills efter landslagsuppehållet, säger han till Radiosporten.

Nobbades på grund av lönen

Men de som hade hoppats på mäktiga löpdueller mellan Toivonen och Bolt blir dessvärre besvikna. Jamaicanen har nobbats av Mariners på grund av för höga löneanspråk.

Trots att han hyllats av folk i klubben är det många experter som ställt sig kritiska till Bolts kvaliteter på fotbollsplanen.

– Han har visat en del potential, men det känns som en spark i ansiktet mot de professionella spelarna i ligan. Av det jag har sett har han en förstatouch som en trampolin, sa Andy Keogh, tidigare landslagsman i Irland och anfallare i Perth Glory för ett tag sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM