Olsen räddade Sverige i ödesmatchen

Reporter: Fredrik Jönsson, Frida Fagerlund, Malin Wahlberg, Simon Bank

Publicerad:
Uppdaterad:

KALININGRAD/STOCKHOLM. Sverige var pressat att ta poäng borta mot Ryssland.

Det blev till slut 0–0 – efter en jätteräddning från Robin Olsen.

– Den var okej, säger målvakten.

Under den första halvleken var bollinnehav jämnt fördelat, så även möjligheterna. Både Mikael Lustig och Marcus Berg fick varsitt liknande läge när de drog till några meter utifrån, men ingetdera resulterade i mål.

Tempot sjönk något i den andra halvleken. Med tjugo minuter kvar gjorde förbundskapten Janne Andersson matchens första byte då Isaac Kiese Thelin utgick för John Guidetti.

Olsen med jätteräddning

Tio minuter från slutet fick även Daler Kuzjajev hoppa in i Ryssland. Kort senare drog han på skott, ett avslut som Robin Olsen tvingades sträcka ut på rejält för att tippa bollen över ribban.

– Den var okej. 

Bara okej? 

– Ja, jag har inte sett den i efterhand men den kändes bra.

Olsen tyckte att matchen mot Ryssland var ett steg framåt.

– Det är väl okej. Vi skapar chanser till att vinna matchen, men 0–0 är okej. Vi skapar chanser till att vinna den här matchen, det hade varit extra skönt.

”Något att bygga vidare på”

0–0 innebär att Sverige ligger fortsatt sist i grupp 2, liga B, av Nations League.

– Men det känns bra, vi gör en stabil match. Efter den snöpliga förlusten mot Turkiet senast är det här något vi kan bygga vidare på, säger lagkapten Andreas Granqvist efteråt.

Även Janne Andersson är nöjd.

– Jag tycker att vi ser ut som vi vill se ut idag, som lag. Att Ryssland har lite mer boll än oss på hemmaplan var väntat. Stundtals fick vi igång ett anfallsspel där vi involverar Emil mycket. Jag är nöjd med hur vi ser ut, vi är rejäla och det är ordning och reda där ute. Vi ska göra något mål också, för vi har lite bättre chanser än Ryssland, men när Robin gör den där räddningen på slutet får man vara nöjd med 0–0, säger han.

Laddar Matchöversikt
Publicerad: