”Tror att det är över för honom”

Pampens besked om Karim Benzema

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Paul White / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Karim Benzema, 30, kan sluta drömma om en comeback i franska landslaget.

I alla fall enligt Noel Le Graet.

– Jag tror att det är över för honom, säger förbundsordföranden.

Vintern 2015 briserade en stor skandal i det franska landslaget.

Karim Benzema anklagades – och åtalades sedan – för ”medhjälp till försök till utpressning”. Detta för att han ska ha ingått i en kriminell grupp som kommit över en sexvideo med lagkamraten Mathieu Valbuena och krävt motsvarande 1,4 miljoner kronor för att inte publicera den.

När Benzema sedan stoppades från hemma-EM 2016 svarade han med att anklaga förbundskaptenen Didier Deschamps för att vara rasist.

”Måste få veta”

Benzema har ändå fortsatt att drömma om en comeback i landslaget och har krävt en förklaring av Deschamps.

– Det minsta jag kan begära är en diskussion med tränare där han får förklara hur han tänker. Jag måste få veta. Senast vi pratade var i telefon före EM där han sa att jag inte skulle bli uttagen. Där och då var jag bara extremt besviken, jag behövde inga förklaringar, har han sagt.

Lär inte komma tillbaka

30-åringen är alltjämt utanför Deschamps trupp. Och enligt förbundsordföranden Noel Le Graet är det föga troligt att det kommer ändras.

– Jag har inget emot Karim, han har alltid presterat i landslaget, men jag tror att det är över för honom i ”Les Blues”. Speciellt nu när han inte är i samma slag som han varit förut, säger La Graet enligt franska medier.

Det franska landslaget har samling i detta nu och ställs mot Island i morgon torsdag samt Tyskland på tisdag. Karim Benzema är inte med i truppen. Hans senaste landskamp var den 8 oktober 2015, då han gjorde två mål.

Publicerad:

LÄS VIDARE