Djurdjic domarilska efter segern: “Fruktansvärt besviken”

avJacob Larsson

Foto: Erik Mårtensson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nikola Djurdjic kunde jubla åt tre poäng men var rejält irriterad efter matchen.

SUNDSVALL. Nikola Djurdjic gjorde det matchvinnande målet mot Sundsvall.

Men efter matchen var det en rosenrasande segerorganisatör som träffade Sportbladet.

– Jag är så fruktansvärt besviken på domarna och att de alltid använder sin makt mot Hammarby. Det gör ont och ärligt talat så är jag sjukt less på det nu, säger han.

32-åringen hade stött in 0–3 till Hammarby i början av den andra halvleken och stockholmarna var på väg mot tre drypsäkra poäng i kampen om Europaplatserna.

Då dömde domare Mohammed Al–Hakim straff till Gif Sundsvall efter en tveksam incident. Något som fick den serbiske anfallaren att rasa. Djurdjic fick ett gult kort och är därmed avstängd i nästa match mot Häcken. Efter matchen var han fortfarande förbannad.

– Jag är bara så frustrerad och besviken över att så många domslut går emot Hammarby. Ska jag vara helt ärlig så glömmer jag inte saker i första taget. Det kanske är mitt Balkan-temperament. Det brinner fortfarande eftersom vi skulle haft en straff mot AIK och även mot Kalmar, säger han och fortsätter:

– Jag vet att mitt humör på planen är lite för mycket ibland och det var säkert korrekt med gult kort, men jag orkar inte längre. Jag är så fruktansvärt less på att domarna bossar runt och dömer till Hammarbys nackdel. De (Gif Sundsvall) anfaller för första gången på sextio minuter och så får de straff direkt. Jag bryr mig inte längre, jag måste säga att jag är så otroligt besviken på domarna i den här serien.

Djurdjic menar att annorlunda bedömning hade kunnat rita om tabellen.

– Det är poäng som vi blir rånade på när domsluten går emot. Om bara ett av alla dessa felbeslut gått med oss i stället hade situationen kanske varit helt annorlunda.

”Får en fin passning av Neto”

Matchvinnaren var dock nöjd med de tre poängen – som gör att Hammarby befäster den tredje och sista Europaplatsen i serien.

Hur viktigt är det att Hammarby kniper den sista Europaplatsen?

– Mycket viktigt. Det är det som avgör om säsongen blir framgångsrik eller inte. Det skulle vara en besvikelse om vi slutar fyra eller sämre. Så det här var en mycket viktig seger. Vi förtjänar att spela i Europa nästa år.

Om sitt mål säger han:

– Jag får en fin passning av Neto, och jag brukar ligga på gränsen. Det är en av mina styrkor. Tre av fyra gånger blir det offside, men den fjärde gången blir det mål.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM