Sypniewski hotar stämma Malmö FF

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-04

Anser att avskedandet var fel: Jag är sjuk och vill att MFF tar hand om mig

MALMÖ

Igor Sypniewski planerar att stämma Malmö FF.

Han anser att de gjorde fel när de sparkade honom trots att han led av en psykisk sjukdom.

– Jag vill att Malmö FF tar hand om mig, betalar min rehabilitering, lägenhet och delar av lönen, säger Igor Sypniewski till Sportbladet.

Följ ämnen
KÄNNER SIG LURAD Igor Sypniewski känner sig lurad och är besviken på Malmö FF sedan klubben sparkat honom. ”De har sagt i tidningar att de stöttar mig till 100 procent. Men det gör de inte”, säger han.

I fredags tog Igor Sypniewski kontakt med Sportbladet.

Den 29-årige polacken ville träffas för att kommentera ryktena om hans framtid samtidigt som han ville få fram sin version om det som hänt.

17 juni beslutade Malmö FF för att häva treårskontraktet med Sypniewski.

Anledningen var att forwarden inte uppfyllt de uppgifter han åtagit som spelare i Malmö FF.

Nu känner sig Sypniewski lurad – och besviken.

Avslutat kapitel

Sportbladet träffar Igor Sypniewski, hans pappa Stefan och Zbigniew Sawicki, en nära vän till familjen, på ett hotell i centrala Malmö.

– Först vill jag dementera att jag ska spela för en polsk klubb i höst. Det kommer jag aldrig att göra. Polen är ett avslutat kapitel. Jag är inte så frisk ännu att jag kan spela fotboll, säger han.

Sypniewski är psykiskt sjuk. Han mår inte bra och går regelbundet hos en psykolog, doktor Roman Fitérnik.

Enligt ett intyg signerat Fitérnik har Sypniewski ett negativt beteende som begränsar hans möjligheter att göra sitt bästa för Malmö FF. Just därför har han kommit sent till samlingar och visat upp ett konstigt beteende. Hans psykiska status har stört honom från att kunna göra sig själv rättvisa.

– Jag anser att Malmö FF inte kan sparka mig eftersom jag är sjuk. Det har jag papper på. Man kan till exempelvis inte sparka någon som har brutit benet.

Han får stöd av doktor Roman Fitérnik.

– Malmö FF har skyldighet att hjälpa till med rehabilitering av av anställda som drabbats av sjukdom, skriver Fitérnik.

”De stöttar mig inte”

Sypniewski har haft möten med Malmö FF – men utan att få något gehör. Nu planerar han att gå vidare och stämma Skåneklubben.

– De har sagt i tidningar att de stöttar mig till 100 procent. Men det gör de inte. Jag har snart ingenstans att bo och kan inte spela fotboll eftersom jag inte är frisk. Min dröm är att spela fotboll i allsvenskan igen – men inte med Malmö FF.

Far och son Sypniewski samt vännen Zbigniew Sawicki har kontaktat en advokat och informerat honom om läget. De vill dock ge Malmö FF ett par dagars betänketid.

Malmö FF:s sportchef Hasse Borg anser att mötena med Sypniewski är avklarade.

– Igor behöver vård och det har vi sagt att vi kan hjälpa till med. Vi i MFF har försökt att göra allt, men vi kommer inte göra något åt kontraktet vi sagt upp.

Här är Igors struliga vår

Tomas Ros

Följ ämnen i artikeln