Zlatan Ibrahimovic

Zlatan: Problemet var att Pep inte ville ha mig

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

Svensken talar ut om flytten från Barça

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic säljs från Barcelona till reapris.

När han lämnade kontraktsförhandlingarna på Camp Nou i går kväll såg Zlatan till att attackera tränaren Pep Guardiola – stenhårt.

– Jag kom hit med en dröm om att vinna Champions League, men någon tog den ifrån mig, säger Zlatan.

Det var en till synes lättad Zlatan Ibrahimovic som lämna FC Barcelonas kontorsbyggnad på Camp Nou strax efter nio i går kväll.

Men trots att han bedyrade sin glädje över kontraktet med AC Milan, som sträcker sig över fyra år, la Ibrahimovic flera minuter på att verbalt slakta sin tränare i Barcelona.

– Det är skönt att det är klart nu. Jag ville inte förlora mer tid på grund av honom. Nu går jag till Milan för att hitta spelglädjen igen, den som han tagit ifrån mig, säger Zlatan om Pep Guardiola efter att alla parter nått en överenskommelse i går kväll.

”Slutet han ville ha”

När Zlatan Ibrahimovic presenterades som Barcelonas dyraste värvning genom alla tider i juli förra sommaren utnämnde han dagen till ”den lyckligaste i mitt liv efter att mina barn föddes”. Han förklarade att det var en dröm som gick i uppfyllelse att komma till en klubb som skulle kunna vinna Champions League. På frågan om vad som hänt med den drömmen lägger Zlatan hela skulden på sin tränare.

– Den försvann på grund av en person.

Menar du tränaren?

– Ja, jag menar ”filosofen”, säger Zlatan, som vidhåller att Pep Guardiola är skyldig till att hans tid i Barcelona tar slut i förtid.

– Det här var det slutet han ville ha.

I veckan framgick det att svensken bara pratat med sin tränare två gånger under det senaste halvåret. Den första gången var i april då Pep tog ut Zlatan på en enskild lunch för att diskutera hans situation i laget och livet i allmänhet.

Den andra gången var efter sommaruppehållet då Zlatan kom tillbaka till Barcelona inför försäsongsträningen i början av augusti.

Förlusten: 50 milj euro

Exakt vad som gått fel i relationen med Pep Guardiola säger han sig själv inte veta.

– Jag vet inte vad problemet är. Det är han som inte ville ha mig. Du får prata med den som har problem. Jag vet inte om han är rädd för mig, han brukar lämna rummet när jag kommer in.

Milan får betala 24 miljoner euro för Zlatan Ibra­himovic, ungefär femtio miljoner euro mindre än vad Barcelona pungade ut förra sommaren.

– Två parter är jättenöjda – jag och Milan. Jag, för att jag fick vad jag ville, och Milan som har fått mig och gjort en bra affär. De som inte gjort en bra affär är Barcelona. För att en person hade en annan plan.

Innan Zlatan Ibrahimovic lämnar Camp Nou för sista gången undrar en spansk journalist om det finns en möjlighet att han kommer tillbaka till klubben under andra omständigheter i framtiden.

– Det är nog bäst att jag inte svarar på den frågan, säger Zlatan.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic