TV4: Vi jobbar inte mer med AIK

Bojkottar lagets matcher

AIK skakas inte bara av en sportslig kris. Klubben har även hamnat i ett storbråk med TV4.

Sportbladet kan avslöja att TV4 har inlett en bojkott mot de svenska mästarna.

– Vi kan inte göra ett 100-procentigt jobb. Vi kommer välja andra lag i fortsättningen, säger TV4:s fotbolls­chef Emir Osmanbegovic.

Upprinnelsen till bojkotten är att TV4 vid upprepade tillfällen har haft problem att genomföra sina Tipslördag-sändningar när AIK varit inblandat. Sedan Bojan Djordjic lämnade TV4:s studio i affekt efter Supercup-mötet mot IFK Göteborg en vecka före allsvenska premiären, har TV4 haft problem att få spelare till studion efter matcherna.

Efter mötet med Häcken i går skulle målvakten Tomi Maanoja varit med i studion men han dök aldrig upp innan sändnings­tiden var slut.

”De stoppar spelarna”

I stället fick Häckens Jonas Henriksson sitta där själv och svara på frågor om matchen.

– I säsongspremiären valde en AIK-spelare att lämna vår studio i direktsändning. Sedan dess har vi två raka AIK-matcher där spelarna har stoppats från att komma till studion. Vi har pratat med AIK om det här varje gång, de har lovat en förbättring men det faller ändå, säger TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic.

AIK:s sportchef Björn Wesström har svårt att förstå resonemanget.

– När Pavey och Eguren hade fått utvisning ville TV4 ha dit dem efter matchen, det tyckte inte jag. Vi erbjöd dem Nisse Johansson i stället.

– Nu var Tomi Maanoja på väg upp till studion när de sa att det inte behövdes. De får synka personalen lite då. Jag har inte upplevt att det varit några problem.

Inga fler AIK-matcher

Men nu blir det alltså inte fler AIK-matcher TV4.

– Vi har bestämt oss för att inte jobba mer med AIK. Vi kommer att välja andra lag i fortsättningen, säger Emir Osmanbegovic.

Kan ni inte göra en bra sändning utan spelare i studion?

– Vi vill ge tittarna båda versionerna och ha spelare från båda lagen i studion.

Vad ska till för att ni ska överväga att sända en AIK-match igen?

– Det är inte aktuellt nu i vår. Vi har bestämt att det ska vara så här tills vidare, säger Osmanbegovic.

– Vi gör inte det här för att jävlas med AIK utan för att Tipslördag ska bli en bra sändning och vi har aldrig varit nöjda när vi har jobbat med AIK den här säsongen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN