”Jag har aldrig varit kluven...”

FOTBOLL

Källström har inga planer på att lämna Lyon

Efter en tung tid har Kim Källström fått en lyckad slutspurt på höstsäsongen.

Landslagsspelaren ser fram emot julledigt och berättar för Sportbladet att han inte har några planer på att lämna Lyon.

– Absolut inte, jag har aldrig varit kluven i frågan, säger han.

I slutet av november publicerades en intervju i den franska tidningen L’Equipe. Kim Källström berättade om sin situation i Lyon som inte var tillfredställande.

Tränaren Claude Puel gav inte svensken förtroende, han fick inte spela i de stora matcherna och enligt tidningen var Kim Källström splittrad.

Fått mer speltid

Sedan dess har saker och ting förändrats. Kim Källström har fått mer regelbunden speltid i ligan och spelade från start i sista gruppspelsmatchen i Champions League mot Schalke.

Efter förra helgens match mot Toulouse fick den svenske mittfältaren höga betyg, en åtta (av tio) av L´Equipe och hyllades för sin insats i France Football.

”Läser inte betygen”

– Händer inte ofta att jag får en åtta... Jag brukar inte läsa betygen, men när det blir sådär får man höra det, säger Kim Källström.

Och vad tyckte du själv?

– Det intresserar mig inte så mycket att sätta etiketter på en match. Men det stämde bra, det har stämt väldigt bra en tid nu, precis som för laget.

I går klarade Lyon en poäng (1–1) i den svåra bortamatchen mot Marseille. Kim Källström drog i slutet av andra halvlek upp ett par farliga anfall och hade själv ett lurigt skott.

Han åker i dagarna hem till Göteborg för att fira jul. 28-åringen gör det med frid i sinnet.

Han påpekar att han i höst aldrig haft några seriösa tankar eller diskussioner med sin agent Roger Ljung om att lämna Lyon.

”Det var tråkigt i höstas”

– Den diskussionen har vi inte haft och har ingen anledning att ha, säger Källström.

Men du lät tveksam tidigare i höstas?

– Jag konstaterade att det var tråkigt, men har inte sagt att jag kände mig kluven och det känner jag mig inte. Jag har ett och halv år kvar på kontraktet och funderar inte på annat. Jag har alltid trivts bra här.

Hur hanterade du situationen när du inte fick speltid?

– Det var tufft i början av säsongen. Tufft och trist. Jag försökte tänka positivt och så vände det och jag fick chansen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1