ALLSVENSKAN INK

FOTBOLL

Molins om sin tatuering: ”Jag behövde de orden”

Tuam ipsam vive Vitam, Quia tuam ipsam oppetes Mortem.

Lev ditt eget liv, för du ska dö din egen död.

– När jag gjorde tatueringen behövde jag de orden, säger Guillermo Molins.

Det vimlar av tatueringar här och där på de allsvenska fotbollsspelarnas kroppar, men det verkar som en plats används mer än andra kroppsdelar för att uttrycka något speciellt och viktigt – underarmarna.

Malmö FF:s Guillermo Molins gick igenom en tung period i sitt unga fotbollsliv 2007 när han beslutade att tatuera in det rebelliska budskapet på latin.

– För mig betyder det skit i alla andra och kör ditt eget. Det är jag som ska ligga där i kistan och vara nöjd med hur jag levt mitt liv. När jag gjorde den behövde jag skita i vad alla andra tyckte och bara göra mitt eget.

– Jag tyckte jag gjorde bra ifrån mig men tränarna tyckte inte det och jag fick inte spela. Går det dåligt i fotbollen påverkas resten av livet och bestämmer hur humöret är utanför planen också. Egentligen är det både en styrka och en svaghet men det visar hur intensivt man går in i fotbollen, säger Molins.

”Skönt att tro på något”

Var hittar man i den situationen två meningar på latin som ger styrka, tröst och ork att förändra situationen?

– På internet. Jag skrev meningar med lev ditt eget liv och så kom det upp olika förslag. Jag tyckte det här var bra. Det hände såklart ingenting direkt men det är bra att veta att man alltid kan kolla ner och se det stå där.

Att det hamnade på underarmen var för att Guillermo tyckte det såg coolt ut och att formen passade där. På vänster axel har han sin lillebror Leandros namn, ett kors, en duva och sitt turhalsband, som också är ett kors, intatuerade.

Korsen står för Guillermos religiösa tro.

– Jag är katolik och ska faktiskt konfirmeras nu. Jag gjorde det inte som liten men nu när man kan fatta sina egna beslut tycker jag att det är viktigt. Jag tycker det är väldigt skönt att ha något att tro på, att tro att det finns godhet överallt och att allting kommer att lösa sig för de som behöver det, säger Molins.

Hur mycket underarmstatueringen spelat in kan man bara spekulera i men efter UEM förra sommaren har Guillermo Molins höjt sig ordentligt och är nu helt ordinarie i topplaget MFF.

”En bra och jämn nivå”

– Jag har lyckats leverera under en längre period. Tidigare var det enstaka matcher och så kunde det vara svackor i enstaka matcher också. Nu ligger det på en bra och jämn nivå, men det är skönt att veta att det inte är toppnivån ännu.

För att bli den A-landslagsspelare många ser honom ha möjlighet att bli vet han att han måste höja sig ytterligare.

– Jag måste förbättra mina spetskvaliteter. I stället för att komma förbi sju-åtta av tio gånger ska jag ta mig förbi nio gånger. Jag har ett bra skott men måste använda det mer och göra fler mål.

I eftermiddag är det bortamatch mot Mjällby på en leråker som godkändes för spel efter inspektion i går.

– Man får utgå efter förutsättningarna och spela mer primitivt. det går inte att göra fyra överstegsfinter, för bollen

bara stannar upp då. Spelar vi enkelt

vinner vi, konstaterar Molins.

Som inte har något emot att Helsingborg ligger

före i serien nu.

– Dom fick oss till det spel de är bra på när vi möttes. Bra gjort av dem men det är nog bättre att gå till halvtidsvilan som jagande.

ARTIKELN HANDLAR OM