Wow – vilken fullträff ÖSK

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-18

Succébacken avgjorde från 35 meter

ÖREBRO. Från drygt 35 meter skjuter Samuel Wowoah frisparken – i mål.

Och succén fortsätter för ÖSK som återtar tredje platsen inför VM-uppehållet.

– Vi har satt oss i ett väldigt bra läge, säger Wowoah.

BRA LÄGE Samuel Wowoahs, till vänster, Örebro avancerade till tredje plats i tabellen efter 2–0-vinsten mot Trelleborg.

Örebros spelare och tränare har under vårsäsongen vägrat att prata om den allsvenska tabellen. Men efter den enkla segern mot jumbon Trelleborg säger ÖSK:s vänsterback till Sportbladet:

– Helsingborg är inte ointagliga. HIF och Malmö kommer att tappa sina poäng i höst. Sen tror jag att inte bara vi utan också Elfsborg och Mjällby kommer att ta in på dom lagen.

Samuel Wowoah som tagit två SM-guld med Djurgården erkänner att han drömmer om ett nytt guld med Örebro.

– När man spelar i ett topplag så finns alltid dom tankarna. I dag visar vi verkligen att vi vill vara med i den absoluta toppen.

Örebro körde fullständigt över Trelleborg – framför allt i första halvleken hemma på Behrn Arena. Närkingarna dominerade också statistiken – eller vad sägs om 17–2 i avslut och 63 mot 37 procents bollinnehav. Och efter halvtimme sköt Samuel Wowoah en frispark i mål från drygt 35 meter.

”Tur att den träffar mål”

– Jag slår egentligen en vanlig kantfrispark mot bortre stolpen och har lite tur att den träffar mål. Men den såg nog ganska välplacerad ut, säger Samuel Wowoah som gjort ett liknande mål borta mot Gefle i år.

– Det var från nästan samma läge även om det här kanske var några meter längre bort.

Vad är hemligheten bakom ÖSK:s succé i årets allsvenska?

– Vi har en spelidé som vi följer till hundra procent och alla vet precis sin uppgift i laget. Sen spelar vi en jäkligt bra fotboll helt enkelt, snabb och teknisk.

Besök från Portsmouth

Och trots framgångarna letar ÖSK förstärkningar. Klubben har bjudit in finska mittbacken Tero Mäntylä till provträning. 19-åringen är just nu ungdomsproffs i engelska Portsmouth och har även meriter från både finska U17- och U19-landslaget.

– Det är en ung och teknisk mittback som vi har möjlighet att värva. Men det kommer säkert att dyka upp fler spelare som provtränar med oss under uppehållet, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Följ ämnen i artikeln