Vännerna i natt: Zlatan stannar

FOTBOLL

Bänkad i guldmatchen: ”Zlatan kommer att hjälpa oss nästa år”

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic fick börja säsongens viktigaste match på bänken.

Men lagkamraterna tror på Ibra i Barça nästa säsong.

– Han är en stark personlighet som är mycket välintegrerad i laget, säger målvakten Víctor Valdés till Sportbladet.

När Pep Guardiola tog ut laget inför årets sista och avgörande match mot Valladolid valde han att sätta ZlatanIbrahimovic på bänken. I svenskens frånvaro

fick Bojan och Pedro chansen tillsammans med givne Leo Messi.

Men trots att det var Zlatans tredje match utanför startelvan på de senaste fyra omgångarna och att hans agent Mino Raiola i veckan sa att Zlatan själv bestämmer när han vill lämna klubben tror lagkamraterna att han blir kvar nästa säsong.

”Har sina tankar här”

– Jag tror att han har sina tankar här i Barcelona. Det är med mycket stolthet som man är en del av det här laget och han delar den känslan. Nästa år kommer han att vara kvar här för att hjälpa laget till ännu fler titlar, säger målvakten Víctor Valdés, som tycker att Zlatans första år i klubben varit med beröm godkänd.

– Han har haft en mycket bra säsong. Det var inte lätt för honom från början, han kom till ett nytt och annorlunda spelsystem och var van vin den italienska fotbollen. Han anpassade sig jättesnabbt både till laget och sättet att spela, säger Valdés.

Dani Alves, som är en av Zlatans närmaste lagkamrater, tycker inte att den senaste tidens petningar har påverkar Ibrahimovics humör.

”Alltid nöjd”

– Han är alltid nöjd och när han inte får spela så tränar han ännu mer. När han väl spelar ger han allt, säger Barcelonas högerback.

– För en spelare med hans nivå och kvalitéer är det normalt att bli arg när man inte spelar. Men han måste acceptera tränarens beslut. Nu har vi precis vunnit ligan och det är klart att Zlatan är glad då, säger Víctor Valdés, som menar att Zlatan Ibrahimovic varit en tillgång på flera plan i år.

”Speciell humor”

– Det är en lagkamrat som tagit med sig mycket bra saker in i omklädningsrummet, därför ser jag mycket positivt på

honom.

Och hans humor?

– Han har en speciell humor, han är en stark personlighet, en stor person och alla har sin typ av humor. Han gillar att skämta ochär mycket välintegrerad i laget, säger Víctor Valdés till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM