Nya rykten kring Zlatans framtid

Tidningsuppgifter: ”Barcelona jobbar på en lösning”

Zlatan under gårdagens landskamp.
Zlatan under gårdagens landskamp.

I tisdags försökte Zlatan Ibrahimovic ta kål på alla rykten kring sin framtid i Spanien.

– Jag stannar i Barcelona, sa Zlatan.

I dag hävdar ändå El Mundo Deportivo och Sport, de två stora sporttidningarna i Barcelona, att Barça jobbar på att byta bort eller sälja svensken.

Det var på en presskonferens inför Sveriges träningslandskamp mot Skottland som Zlatan Ibrahimovic förklarade att han trivs bra i Barcelona, som han beskrev som världens bästa fotbollslag, och att han, trots alla rykten, kommer att stanna.

I dag, dagen efter Zlatans inspirerande och succéartade comeback i landslaget, slår de två stora tidningarna nere i Barcelona, El Mundo Deportivo och Sport, på den stora ryktestrumman igen.

City och Milan nämns som hetaste klubbarna

El Mundo Deportivo skriver att Barça är oroade över hur Zlatan eventuellt kommer att reagera om han tvingas nöta bänk under en längre tid i klubben och att den nye presidenten, Sandro Rosell, ska träffa Milans vicepresident Adriano Galliani för att diskutera saker i samband med Joan Gamper-matchen lagen emellan på Camp Nou den 25 augusti.

Tidningen Sport spekulerar i att inget lag kommer att vara villiga att betala Barcelona så mycket pengar så att värvningen av Zlatan inte kommer att innebära en storförlust.

Vill byta mot Robinho

Tidningen har i stället funnit en lösning i Manchester Citys brasse Robinho, tidigare i Real Madrid. Enligt tidningen skulle Robinho och Zlatan kunna bli två brickor i en byteshandel klubbarna emellan.

Enligt Sport ska Barça-presidenten Rosell redan ha varit i kontakt med Robinhos närmsta män och företrädare för Manchester City.

I kväll återsamlas Barcelona igen för att förbereda sig inför supercupfinalen mot Sevilla på lördag – en match som Zlatan Ibrahimovic kommer att spela.

Frågan är om han återigen får starta på bänken.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN