Premier League

Wayne Rooney stannar i United

Av: 

Therese Gustafsson

FOTBOLL

Skrev på nytt femårskontrakt

Det har varit stormigt kring Wayne Rooney de senaste dagarna.

Sir Alex Ferguson bekräftade att stjärnan ville lämna Manchester United för bara några dagar sedan.

Nu står det dock klart att den engelska anfallaren stannar i klubben – i ytterligare fem år.

– Jag tror att Wayne förstår nu vilken stor klubb Manchester United är, konstaterar Ferguson.

Ryktena hade florerat ett tag när Alex Ferguson gick ut på Manchester Uniteds hemsida och bekräftade att United-profilen Wayne Rooney ville lämna klubben.

– Jag hade ett möte med killen och han upprepade vad hans agent hade sagt. Han ville gå. Jag sade till honom: Kom bara ihåg en sak: respektera den här klubben. Jag vill inte ha något nonsens från dig, respektera klubben”. Det vi nu ser i media är en besvikelse, sade United-bossen.

Fick ta emot hot

Wayne Rooney själv förklarade:

– Jag hade ett möte med David Gill (vd) förra veckan och han gav mig inte några av de försäkringar jag sökte gällande framtidens spelartrupp. Jag sade då till honom att jag inte tänker skriva på något nytt kontrakt.

Efter det uttalandet placerades Rooney bland annat hos ärkekonkurrenten Manchester City och han fick ta emot hot från flera håll.

”En tuff vecka”

Två dagar senare, har Rooney skrivit på ett förlängt kontrakt med Manchester United – ett kontrakt som sträcker sig till 2015.

– Det har varit en tuff vecka, men intensiteten av bevakningen i media är vad vi förväntar oss i Manchester United. Jag sa till killen att dörren alltid är öppen och jag är väldigt nöjd med att Wayne har bestämt sig för att stanna, säger Ferguson till klubbens hemsida.

Ska vinna tillbaka fansen

– Jag är nöjd med att skriva på nytt kontrakt med United. De senaste dagarna har jag pratat med tränaren och ägarna och de har övertalat mig att det är här jag hör hemma, säger Rooney och fortsätter:

– Jag sade i onsdags att tränaren är ett geni och det är hans förtroende och stöd som har fått mig att stanna.

– Jag är säker på att fansen har känt sig svikna den senaste veckan. Fansen har varit fantastiska sen jag kom hit och det är upp till mig, genom mina prestationer att vinna tillbaka deras förtroende.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League