”Du måste vara omtyckt för att bli bäst i världen”

FOTBOLL

Alves avfärdar Ronaldo

För första gången sedan 2006 är Cristiano Ronaldo inte med bland de tre främsta spelarna i France Footballs omröstning till priset som världens bäste.

Barcelonas Dani Alves förklarar ärkerivalens frånvaro med att portugisen är illa omtyckt.

– För att bli bäst i världen räcker det inte bara att spela bra. Du måste också vara omtyckt av andra människor, säger Alves till A Bola.

Leo Messi, Andres Iniesta och Xavi är den historiska trion från samma klubb som gör upp om Guldbollen, priset till världens bäste fotbollsspelare. Cristiano Ronaldo är därmed utanför prispallen efter tre raka år bland de tre bästa.

Något som rivalen Barcelonas stjärna Dani Alves, i en intervju med A Bola citerad i Lavanguardia, förklarar med 25-åringens personlighet.

”Borde vara tystlåten”

– För att bli bäst i världen räcker det inte bara att spela bra. Du måste också vara omtyckt av andra människor. Som jag förstår det skadar hans attityd den fantastiska spelare han egentligen är lite, säger Alves till A Bola.

Alves, som själv är känd för en ibland något ovårdad spelstil, säger att han tycker att Messis personlighet passar bättre för priset.

– Jag tvivlar inte på att Cristiano är en av de bäste spelarna i världen i dag, och han har många kvalitéer, men samtidigt har han också svagheter. Jag tycker att världens bästa spelare borde vara tystlåten, ödmjuk och vänlig. Lionel Messi är alla de sakerna, samtidigt som Cristiano ofta saknar vissa av dessa kvalitéer.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga