”Har lika stor chans att ta sig till final som de andra lagen”

Tomas Brolins hyllning till blågula succélaget

avStefan Holm

Sverige är sensationellt klart för kvartsfinal i VM.

Då tar en 94-hjälte ton i hyllningskören.

– Fantastiskt! Sverige har lika stor chans att ta sig till final som de andra lagen som är kvar, säger Tomas Brolin till Sportbladet.

Tomas Brolin, en av hjältarna som skrev fotbollshistoria i USA 1994, såg åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz på tv.

Han är glad och stolt när Sportbladet når honom efter matchen.

– Det här var en perfekt genomförd match. Jag blev lite orolig när de missade några bra chanser i första halvlek, men försvaret är fantastiskt organiserat och det lägger basen till allting. De släpper inte till någonting och Sverige skapade några extra chanser. Det här är fantastiskt, säger Tomas Brolin.

Imponerad av kollektivet

Precis som efter de tidigare matcherna är det kollektivet som imponerar på den förre Parma-stjärnan.

– Det här är ett lagbygge där ingen sticker ut. De gör ett fantastiskt lagarbete. Misslyckas någon kliver någon annan fram.

Den 48-årige legendaren tror att Janne Anderssons manskap kan fortsätta att vinna i VM. I lördagens kvartsfinal väntar England eller Colombia och inget av landslagen skrämmer Brolin.

– Det spelar ingen roll vilket lag det blir. Det är 50–50 i varje match. Det är små marginaler och dagsformen som kommer att avgöra.

Öppet på Sveriges halva

På Sveriges halva av slutspelsträdet möts Ryssland och Kroatien i den andra kvartsfinalen. Tomas Brolin skulle inte bli förvånad om Sverige tar sig hela vägen till finalen.

– Alla lag som är kvar kan ta sig till final. Svårare än så är det inte. Sverige har lika stor chans som de andra lagen, säger Tomas Brolin.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller