Drömmål när serieledande Piteå åkte på tredje raka förlusten

Av: Ayar Alarcon Klein

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Det är bara att konstatera att Piteå är inne i en usel trend.

I kväll kom tredje raka förlusten: 1–4 hemma mot bottenlaget Vittsjö.

– Det är för dåligt. Vi förlorar för mycket dueller och gör inte jobbet som vi måste, säger Piteås målskytt Julia Karlenäs.

Piteå har chockat många den här säsongen och toppar tabellen före lag som Rosengård och Kopparbergs/Göteborg efter tio omgångar. Laget inledde ligan fenomenalt med sju raka vinster men sedan dess har det gått utför.

16 juni: förlust med 1–0 mot topplaget Rosengård

24 juni: förlust med 2–1 mot Kristianstad.

28 juni: förlust med 4–1 mot Vittsjö som ligger på kvalplats.

Storförlust trots bra start

Kvällens hemmamatch började det dock bra. Lagets bästa målskytt den här säsongen, Julia Karlenäs, gjorde 1–0 efter att ha kommit före Vittsjös målvakt i en duell. Men där slutade det roliga för Piteå.

Vittsjös anfallare Linda Sällström hotade flera gånger utan att göra mål. I stället kvitterade Lorina White efter halvtimmen och precis innan paus gav Sandra Adolfsson Vittsjö ledningen.

– Det var tungt att de fick in ett ledningsmål precis innan paus. Jag tycker att vi var bra första tjugo men sen slutar vi att visa oss för varandra och vi gör inte jobbet, varken offensivt eller defensivt, säger Julia Karlenäs.

Tredje raka förlusten och spelet övertygade inte. Är du orolig över er form?
– Nej, för jag tycker ändå att vi spelade okej i de andra matcherna där vi förlorade. I dag var absolut ett steg tillbaka och den här förlusten får vi ta och analysera och sedan glömma och gå vidare.

Drömmål i andra

Vilan verkade ha gjort Vittsjö gott då laget fortsatte att spela bra och med kvarten kvar så bjöd Michelle de Jong på fotbollsgodis när hon placerade in 3–1 över målvakten. Lagets bästa målskytt den här säsongen, Linda Sälström, hade ställt in siktet bättre i andra och strax innan slutet fick hon till en drömträff utanför straffområdet.

Trots förlusten toppar fortfarande Piteå tabellen men toppkonkurrenten Rosengård kan gå om vid en vinst mot Hammarby. Vinsten innebär att Vittsjö klättrar upp på en nionde plats.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN