Vägrade tacka fansen efter hotet mot Thern

Nu kan Helsingborg anmäla supportrarna

En docka med en snara runt halsen och en banderoll med texten "Simon Thern skall dö".

Helsingborg vägrade att tacka fansen efter hoten och nu funderar klubben på att polisanmäla händelsen.

– Det kan mycket väl bli så. Det är så lågt som man kan sjunka, säger klubbdirektören Paul Myllenberg till Sportbladet.

"Simon Thern skall dö" stod det på banderollen och bredvid den hängde en docka med en snara runt halsen och Therns namn på bröstet. Helsingborg och polisen såg allvarligt på händelsen direkt, men fick inte ner banderollen på en gång.

– Vi tar ansvar såtillvida att vi tog ner banderollen efter tio minuter och plockade dockan efter 35. Vi är inte nöjda med att det tog så lång tid, men den skulle bara bort till vilket pris som helst. Men till och med polisen tog beslutet att inte gå in på läktaren för de var rädda för våldsamt upplopp, säger klubbdirektören Paul Myllenberg.

”Fullständigt oacceptabelt”

Banderollen och dockan fick Helsingborgspelarna att inte tacka sina supportrar efter matchen på order från klubbledningen.

– Det är så lågt man kan sjunka och så allvarligt. Helt fullständigt oacceptabelt, säger Myllenberg.

HIF har kamerabilder på de som låg bakom banderollen, men personerna är maskerade vilket gör identifieringen svår.

– De är inslagna i någon platsdräkt så vi kommer inte att kunna identifiera dem. Hade vi fått publicera de här bilderna hade nog allmänheten också förstått hur svårt det är. Vi vill inget hellre än att sätta dit dem, säger Myllenberg.

Klubben utesluter dock inte att polisanmäla händelsen.

– Vi har inte haft den diskussionen. Vi agerande på läktaren för att få bort problemet, det var det viktigaste. Sen är det möjligt att vi kommer att ta den diskussionen. Det kan mycket väl bli så. Hotet finns ju där så det är inget konstigt om det skulle se en polisanmälan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN