”Är det UFC, eller?”

FOTBOLL

Zlatan om publikskandalen mot Makedonien

1 av 3

TV4-experten Hasse Backe sågade säkerheten på Swedbank Stadion.

På dagens presskonferens fick Zlatan Ibrahimovic frågan om stängsel runt arenan.

– Är det UFC, eller? Det är Sverige, vi är inte i en bunker, säger han.

Foto: Zlatan ”surnade” till lite på frågan om stängsel runt planen.

Det var i halvtid mellan Sverige och Makedonien som tre personer tog sig in på planen. Samtliga sprang fram till Zlatan Ibrahimovic som var på väg in till omklädningsrummet.

– Hur svårt kan det vara? Jag menar, det är bara att vi vänder oss om och tittar och vi ser ett gäng civilister som står och fryser ihjäl med händerna i byxfickorna. Jag menar, hur ska de kunna stoppa folk som hoppar in? sa TV4:s expert Hasse Backe.

Zlatan själv brydde sig dock inte alls.

”Kan inte skylla på cheferna”

Vid presskonferensen i dag fick PSG-anfallaren ytterligare frågor om incidenten, om man eventuellt skulle sätta upp stängsel inne på arenan.

– Varje vakt måste ta sitt ansvar. Om Zlatan är på planen är det inte meningen att de ska kolla på honom, du måste kolla på läktaren. För mig var det lugnt. Det som hände igår behöver man inte göra till en katastrof. En ville ha en kram, en ville ha en matchtröja. Man kan inte skylla på cheferna. Man har valt personer att göra det, de ska ta sitt ansvar och ordna det, säger Zlatan.

– Stängsel? Är det UFC, eller? Vi är i Sverige, vi är inte i en bunker.

Presskonferensen handlade även om gårdagens seger i träningsmatch mot Makedonien (1-0). Nu väntar VM-kval mot Österrike och Färöarna,. Matcherna spelas på fredag, 20.45, och tisdag, 19.15. Båda sänds på TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM