Hammarby IF Fotboll

Kennedy: Måste lära mig spela på konstgräs

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Byter arena och underlag – då tvingas hjälten ställa om: ”Ont i hela kroppen”

Säsongen inleds på naturgräs, men till sommaren byts underlaget ut.

Det betyder att Kennedy Bakircioglü, 32, har ett drygt halvår på att ”fortbilda sig” som fotbollsspelare.

– Jag måste lära mig att spela på konstgräs, säger Hammarby-mittfältaren till Sportbladet.

När Kennedy Bakircioglü vände hem till Hammarby i somras pratade han om att ha tålamod. Särskilt matchträna var han inte, och trots att det handlade om superettan så försökte han tona ner förväntningarna.

Men det blev succé direkt för den tekniske mittfältaren, även om Bajen vaknade för sent för att gå upp till allsvenskan. På nio matcher gjorde Bakircioglü fem mål och tre assist.

’Jättechans att gå upp’

– Jo, det gick okej. Vi gjorde några riktiga bra matcher på hösten så vi har jätttechanser att gå upp i år. Men det ska göras också, säger Bakircioglü som har en speciell säsong att se fram emot.

Mitt under året byter nämligen Hammarby både hemmaplan och underlag. Söderstadion blir Tele2 arena, naturgräs blir konstgräs.

– Den nya arenan är superfin, men jag måste ställa om till ett nytt underlag, säger Bakircioglü som i stort sett alltid spelat på naturgräs under sin karriär.

– Det var i och för sig ett lag i Holland, Heracles, som hade konstgräs men annars var det jättelänge sen om man inte räknar i år. Efter jag spelat mot BP (på Grimsta IP:s konstmatta) hade jag ont i hela kroppen. Det kändes som att man fastnade med varje steg och min kropp var inte van vid det hårda underlaget.

Hinner du vänja dig?

– Nu får jag en hel försäsong att bygga upp kroppen och vi kör fem-sex veckor på Bosöns konstgräs. Man får lära sig på varje träning. Hur är studsen, hur snabbt går bollen, hur är känslan och så vidare. Det är jättestor skillnad, men jag får lära mig. Så även om jag inte är något jättefan av konstgräs så kan det kanske blir bra till slut. Andra spelare har säkert resonerat som mig och så har det blivit bra till sist ändå.

Du får fortbilda dig, helt enkelt.

– Ha ha, ja, det är rätt ord.

'Jäkla stämning'

Att Kennedy Bakircioglü flyttade hem är i alla fall inget som han ångrar.

– Jag tänkte egentligen inte flytta till Sverige redan nu, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag har en liten son på två och en halv månad och vi trivs att bo i Stockholm igen. Och det kommer vara en jäkla stämning runt Hammarby nästa säsong.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF Fotboll

Tele2 Arena

Kennedy Bakircioglü

Hammarby IF

Superettan