Djurgårdens fans rasar efter hånet

FOTBOLL

Hotar att bojkotta Media Markt

Media Markt hånade Djurgårdens nyförvärv Vytautas Andriuskevicius på Facebook.

Nu rasar klubbens supporterförening och hotar att bojkotta företaget.

”Järnkaminerna vill se ett starkt ställningstagande och en offentlig ursäkt från Mediamarkt innan vår premiär mot Mjällby”, skriver de på sin hemsida.

I onsdags blev den litauiske landslagsmannen Vytautas Andriuskevicius klar för Djurgården. I ett försök att göra sig lustig över nyförvärvet gick elektronikföretaget Media Markt samma dag ut med följande statusuppdatering på sin Facebook-sida: ”Efter Djurgårdens värvning av litauiske landslagsmannen Kksjfkksfkdjsl Vnpwrqljmshdfljsh sägs man nu starkt överväga att i nästa skede investera i en vokal.  Vi väljer mellan A och E, säger tränaren Magnus Pehrsson i en kommentar.”

”Pinsam ton”

Ett skämt som inte gick hem hos Djurgårdsfansen. På sin hemsida skriver Järnkaminerna: ”Förutom den pinsamma tonen från ett företag med tusentals anställda är det dessutom extra beklämmande att Mediamarkt tycker att en person med ’lustigt efternamn’ är det som är särskilt värt att håna.”

Nu hotar supporterföreningen att bojkotta Mediamarkt – om företaget inte kommer med en offentlig ursäkt. Supportrarna vill också att Djurgården erbjuds någon form av kompensation.

”Vi ger Medimarkt fram till vår avspark - 19.00 på Stockholms Stadion imorgon måndag. Därefter uppmanar vi alla, såväl Djurgårdare som supportrar till andra lag, att bojkotta Mediamarkt fullt ut och på obestämd tid.”

”Självdistans skadar inte”

Över 200 personer har kommenterat Media Markts Facebook-inlägg och många är kritiska. Företaget har även svarat på kritiken.

”Den här statusen är inte ett inlägg för något lag eller emot något annat. Nästa gång skojar vi om ett annat lag, en aktuell nyhet eller antagligen om oss själva. Lite självdistans skadar aldrig det försöker vi ha och rekommenderar fler att prova, vi tycker oavsett vilket att man kan skoja om det mesta med glimten i ögat och allt är inte på blodigt allvar. Dock är det inte är meningen att förolämpa någon personligen och det tror och hoppas vi att dom allra flesta förstår!”, skriver de.

Sportbladet har sökt Media Markt för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM