Allsvenskan i fotboll

Bekräftat: Traustason klar för MFF

Tar över Strandbergs tröjnummer

avPatrik Brenning

Foto: TT

Regerande svenska mästarna Malmö FF förstärker inför kommande säsong.

På torsdagen presenterades tidigare IFK Norrköping-spelaren Arnór Ingvi Traustason.

– MFF är den största klubben i Skandinavien och när jag hörde om intresset ville jag hit direkt, säger 24-åringen i ett pressmeddelande.

Arnór Ingvi Traustason var en tongivande spelare i IFK Norrköping 2014-2016 innan karriären fortsatte i Rapid Wien och senare AEK Athen. Nu återvänder 24-åringen till allsvenskan.

Fanns med i EM-laget

Malmö FF presenterade på torsdagen den isländske mittfältaren, som fanns med i succélaget i EM 2016, som sin spelare.

– MFF är den största klubben i Skandinavien och när jag hörde om intresset ville jag hit direkt. Det känns otroligt bra att det är klart. Nu ser jag fram emot att träffa killarna och staben och komma igång med både träning och matcher. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget att ta pokalen nästa år, säger Traustason i ett pressmeddelande,

Får Strandbergs tröjnummer

Sportchefen Daniel Andersson om nyförvärvet:

– Arnór är en hårt arbetande och allsidig offensiv spelare som är duktig med bollen och bra på att göra poäng. Han gjorde ett stort avtryck sist han spelade i Allsvenskan och har sedan dess samlat på sig internationell erfarenhet med spel i Europa och med landslaget. Vi är glada att knyta honom till oss.

Traustason kommer ta över tröja nummer åtta från Carlos Strandberg. Vilket nummer Strandberg får istället ska enligt MFF meddelas vid ett senare tillfälle.

ARTIKELN HANDLAR OM