Bet polis – får alkoholförbud

avPatrik Brenning

Straffet efter senaste skandalen

Foto: TT
Nicki Bille Nielsen.

Nicki Bille Nielsen får fortsätta i Rosenborg trots sin senaste skandal.

Samtidigt beläggs 26-åringen nu med totalt alkoholförbud.

– Vi vill hjälpa Nicki så att han inte hamnar i liknande situationer igen, säger klubbens sportchef Erik Hoftun enligt VG.

Det var natten mellan torsdag och fredag under påskveckan som Rosenborgs Nicki Bille Nielsen hade en festkväll i Köpenhamn. Av någon anledning ska dansken sedan, enligt Ekstrabladet, omotiverat ha börjat sparka på cyklar och parkeringsautomater.

Bet polisen i armen

Polis bestämde sig för att gripa den “extremt uppretade” fotbollsspelaren som vägrade följa med, gjorde motstånd och blev sprayad med pepparspray i ansiktet. När polisen väl fått in Rosenborg-spelaren i baksätet så ska Bille Nielsen, allt enligt Ekstrabladet, ha spottat och snutit sig varpå han torkade av ansiktet på baksidan av framsätet. När en av polismännen då tryckte bort danskens ansiktet svarade Bille Nielsen med att bita polisen i armen.

Polisen ska ha fått ett synligt bitmärke på armen och Bille Nielsen är misstänkt för våld mot tjänsteman. Samtidigt påstods Rosenborg överväga att sparka anfallaren.

Pekades ut som nye Hysén

Nu meddelar klubben att Bille Nielsen är välkommen att fortsätta spela för klubben.

– Vi vill hjälpa Nicki så att han inte hamnar i liknande situationer igen. Han får totalt alkoholförbud en tid framöver. Vi kommer också att utnyttja honom i vårt sociala arbete och så ska han fortsätta med sin kurs för att kontrollera sin ilska, säger klubbens sportchef Erik Hoftun enligt VG.

Den skandalomsusade spelare säger att han är glad att vara tillbaka och accepterar klubbens beslut.

– Jag har inga problem med det, jag ska använda tiden till mer konstruktiva saker. Det här ska inte ske igen, säger dansken.

Nicki Bille Nielsen har spelat i den norska storklubben sedan januari 2013. Han har även representerat spanska Rayo Vallecano, Elche, Villarreal samt italienska Reggina och pekades i vintras ut som en potentiell ersättare till Tobias Hysén i IFK Göteborg. Dansken har även gjort tre landskamper.