Wenger: ”Det är inte försvarbart”

Managern vill se ändring

Lukaku och Wenger.
Lukaku och Wenger.

Everton kan knappa in på Arsenal i kampen om fjärdeplatsen.

Inför mötet kritiserar managern Arsene Wenger lånesystemet.

– Systemet är inte försvarbart, säger han.

Arsenals ställs mot Everton under söndagen och inför mötet kritiserar Arsene Wenger reglerna för utlåning av spelare i Premier League.

Romelu Lukaku (utlånad från Chelsea) och Gareth Barry (utlånad från Machenster City) har gjort succé i Everton. Men Wenger tycker inte att spelare borde få lånas ut mellan toppklubbarna, alternativt att de utlånade spelarna ska få spela mot klubbarna som lånat ut dem.

Chelseatränaren José Mourinho har tidigare sagt att han inte har något emot att Lukaku öser in mål mot andra lag - samtidigt som han inte får spela mot Chelsea.

”Väcker frågor”

Något Wenger tycker att det måste bli ändring på.

– Jag tycker att om man ska fortsätta systemet måste vi göra spelarna tillgängliga mot lag som har lånat ut dem, annars är systemet inte försvarbart, säger han enligt The Mirror.

– Det är bara ett skydd för klubbarna som lånat ut spelarna för att skada konkurrenterna, när det inte är någon risk alls för dem.

På frågan om Wenger trodde att Chelsea och City lånat ut spelarna medvetet för att skada titelkonkurrenterna svarade Arsenalmanagern:

– Jag tror inte det, jag tror bara att det är en chans att låna ut spelarna till någon toppklubb och se hur bra han är, vilket vi alla försöker göra, men det väcker frågor.

Vid seger i dag är Everton bara en poäng efter fjärdeplacerade Arsenal i Premier League. När laget möttes på Emirates i december blev det 1–1 sedan lånet Gerard Deulofeu kvitterat i matchens slutminuter.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN