”Tio spelare kan ryka från United”

FOTBOLL

Uppgifter: Utrensning att vänta i storklubben

En helt gäng Manchester United-spelare slåss för sin framtid i klubben.

Det uppger Manchester Evening News – och listar de tio spelare som kan lämna redan i januari.

– Den här klubben siktar alltid på att plocka in den bästa talangen, säger David Moyes.

Foto: Manchester Evening News i dag.

Manchester United har inlett årets säsong svagt och efter 15 spelade omgångar är man hela 13 poäng bakom ligaledande Arsenal. Upp till lokalrivalen Manchester City på den sista Champions League-platsen är sju poäng.

Under nye tränaren David Moyes har den regerande mästartruppen inte alls levt upp till fjolårssäsongens höjder. Och enligt lokaltidningen Manchester Evening News är en utrensning på gång.

Så många som tio stycken spelare riskerar att ryka i januari enligt tidningen.

”Kommer att plocka in spelare”

Spelarna i farozonen uppges vara Patrice Evra, Nani, Ashley Young, Wilfried Zaha, Anderson, Shinji Kagawa, Javier Hernandez, Tom Cleverley, Danny Welbeck och Rio Ferdinand.

Den sistnämnde avslutar enligt tidningen med största sannolikhet karriären efter säsongen.

– Förra transferfönstret var krångligt eftersom jag precis anslutit till klubben så nu har vi ett fönster i januari där vi kommer att plocka in spelare om det är rätt för klubben. Om inte så tittar vi igen i sommar. Den här klubben siktar alltid på att plocka in den bästa talangen och det kommer inte att förändras, säger Moyes till Manchester Evening News.

Moyes ifrågasatt av Ferdinand

Inför förlustmatchen mot Newcastle ifrågasatte Ferdinand sin nye tränares sena laguttagningar.

– Man vet inte riktigt vilka som kommer att spela. Vår förre tränare brukade ge oss en idé om vilka som skulle spela. När du vet att du ska spela går intensiteten upp en aning på matchdagen. Det är tufft mentalt nu eftersom man spenderar mycket tid med att fundera om man kommer att spela, sa Ferdinand enligt The Guardian.

ARTIKELN HANDLAR OM