Cupmästare sparkar tränaren

FOTBOLL

Owen Coyle får lämna Wigan efter tunga hösten

Foto: Owen Coyle.

Wigan Athletic har inlett Championship-säsongen tungt.

Fjolårets FA-cup vinnare är inte nöjda med resultaten och låter tränaren betala priset för det.

Owen Coyle sparkas efter endast sex månader som huvudansvarig.

– Det är väldigt tråkigt, säger han till Sky Sports.

Wigan Athletic chockade hela fotbollsvärlden förra säsongen när man vann FA-cupen efter att ha besegrat Manchester City med 1-0 i finalen på Wembley. Det gick dock inte lika bra i Premier League där The Latics slutade tredje sist och i och med det åkte ur.

Tog över efter Martinez

Roberto Martinez tackade för sig och tog i stället över Everton.

Owen Coyle värvades in som ersättare och klubben siktade omedelbart på att ta sig tillbaka till den engelska fotbollens finrum. Men skotten har inte infriat förväntningarna. Laget förlorade hemmamötet med Derby med 1-3 i helgen och det räckte för att ledningen skulle göra en förändring. Owen Coyle tvingas lämna sitt jobb med omedelbar verkan, rapporterar Sky Sports.

– Det är väldigt tråkigt. Jag vill tacka min stab och all personal i klubben som stöttat mig under tiden här, säger Owen Coyle till sajten.

Uppgifter: ”Holloway aktuell"

Wigan håller just nu till på en 14:e plats i The Championship och har sex poäng upp till en Premier League-playoffplats.

Graham Barrow och Sandy Stewart leder laget i onsdagens match mot Leeds på Elland Road. Ian Holloway, som nyligen sparkades av Crystal Palace, är, enligt Sky Sports, aktuell för jobbet.

ARTIKELN HANDLAR OM