”Det känns för jävligt”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-18

Theophilos Stavrakis, 24, njöt av Olympiakos derbyseger mot Panathinaikos – när han blev attackerad av fem Panathinaikos-ultras. Med en kniv i hjärtat avled Stavrakis på sjukhuset.

– Hatet kommer alltid finnas, så är det bara, säger Panathinaikos Mikael Nilsson.

Mikael Nilsson.

I Aten är du antingen eller. Det finns inget mellanting. För Sportbladet berättar Mikael Nilsson om hatet mellan Atens storklubbar.

– Alla har gjort sitt val, antingen håller man på Olympiakos eller på Panathinaikos. Det spelar ingen roll om man ens är intresserad av fotboll, säger han.

Knivhöggs i bröstet

I onsdags kväll vann Olympiakos med 4–0 mot Panathinaikos i den grekiska cupens åttondelsfinal. Efteråt gick fem Panathinaikossupportrar till attack mot Theophilos Stavrakis och hans vän, 26-årige Costas Bakandritsas, som firade segern på ett kafé i kustsamhället Loutsan. Såväl Stavrakis som Bakandritsas fick knivhöggs i bröstet. Stavrakis avled, Bakandritsas skadades allvarligt.

”Svårt att förstå”

– Jag har svårt att förstå att det har hänt. För att tala klarspråk så känns det för jävligt, säger Nilsson.

Tre Panathinaikossupportrar har gripits för dådet och ytterligare två söks av polisen. Två av de gripna supportrarna ska ha erkänt inblandning i dödsbråket, uppger polisen.

Går problemen att lösa?

– Jag vet inte. Supportrarna kommer alltid att hata varandra, så är det bara.