Pustar ut – efter bråk

Publicerad:
Uppdaterad:

Baxter och Norling rök ihop på bänken: ”Fick lugna honom”

Foto: Målvaktstränaren Lee Baxter och Rikard Norling hade en dispyt på bänken. Norling fick gå in och lugna Stuart Baxters son. ”Det var ett speciellt läge i dag”, säger Norling. Till höger i mitten jublar målskytten Lucas Valdemarin.

Ett bråk säger mer än tusen ord.

Rikard Norling och Lee Baxter rök ihop på bänken – men kunde jubla tillsammans efter gårdagens oerhört viktiga trepoängare.

– Det var ett speciellt läge i dag, säger Rikard Norling.

Laddningen inför och betydelsen av hemmamatchen mot Gif Sundsvall kan inte understrykas nog.

Förlust och AIK hade kommit till årets första Stockholmsderby mot Hammarby på måndag med endast en poäng på tre matcher.

Nu har AIK fyra poäng och en seger i ryggen.

– Vi var rädda, alla var rädda. Så fort Sundsvall kom över mittplan blev alla oroliga, så mycket behövde vi den här vinsten, säger assisterande tränaren Nebojsa Novakovic.

”Puls i den mannen”

Det märktes framför allt på avbytarbänken.

När mittbackarna Daniel Arnefjord och Nils-Eric Johansson i matchens slutskede gick på samma boll och nickade ihop flög målvaktstränaren Lee Baxter upp och gestikulerade och skrek.

Rikard Norling och Nebojsa Novakovic skrek också – på Baxter.

– Jag fick lugna ner honom. Det gör jag så gärna. Det är en ruggigt skön puls i den mannen, säger Rikard Norling.

Lee Baxter medger att han överreagerade.

– Jag har Stuarts blod i mig, du vet hur han är, säger Lee med ett skratt.

– Jag är brittisk i mitt temperament och det kommer säkert hända att jag reagerar så igen. Det var inget speciellt.

När det gäller sakfrågan – Johanssons och Arnefjords krock – får Baxter rätt.

– Det var en situation på planen vi kunde ha löst på ett annat sätt, säger Rikard Norling.

Hur viktig var segern?

– Det var ett speciellt läge. I och med att vi bröt en trend, både målmässigt och vinstmässigt, tror jag att det påverkar oss mer positivt än vad det kanske gör normalt.

Norling var kryptisk

AIK hade inte vunnit på åtta allsvenska matcher eller gjort mål på sex när Lucas Valdemarin i 26:e minuten touchade Jorge Ortíz frispark förbi en mystiskt agerande Fredrik Sundfors i Sundsvalls mål. Ett mål som blev matchens enda.

– Det var en liten touch med huvudet som räckte för att få in bollen. Det var ett viktigt mål; dels för att vi vann, dels för att vi blev på bättre humör. Det är väldigt viktigt för en anfallare att alltid göra mål, säger Valdemarin.

Tränaren Rikard Norling talade efter Elfsborgsmatchen (0-3) kryptiskt om vilka konsekvenser det får att inte göra resultat i AIK.

– Jag säger samma sak i dag: gör man inte resultat över tid innebär det konsekvenser för en fotbollstränare, speciellt i AIK. När man vinner gör man det man ska, sitt jobb, säger Rikard Norling.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM