Inhopparen räddade AIK

avTobias Wixtröm

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PERNILLA WAHLMAN
Inhopparen Daniel Mendes avgjorde för AIK.

Ett AIK utan Dulee Johnson var på väg att tappa poäng mot bottenlaget Ljungskile. Då klev inhopparen Daniel Mendes fram i 87:e minuten och räddade sitt lag kvar i toppstriden.

–?Vi klarar oss absolut utan Dulee, säger matchhjälten Mendes efter drabbningen.

Senast lagen möttes förlorade AIK med 2–1. Trots att det spelmässigt såg lite bättre ut i returen på Råsunda i går så gick det mesta i lås när hemmalaget väl kom till avslut.

Det skulle dröja ända in i den 87:e spelminuten innan AIK kunde avgöra. Backen Kenny Pavey forsade fram längs högerkanten och slog ett inlägg mot straffområdet. Trots en störande försvarare lyckades inhopparen Daniel Mendes slita sig loss och peta in bollen bakom Ljungskiles storspelande målvakt Michal Slawuta.

”Visst var det viktigt”

–?Otroligt skönt att få sätta dit den. Jag tycker att vi var värda målet, säger matchhjälten efteråt.

Kände du att du räddade ditt lag kvar i toppstriden i och med målet?

–?Inte bara jag. Hela laget var med och bidrog till den här segern. Men visst var det viktigt att vi fick de här poängen för att inte tappa alltför mycket i toppen.

Ljungskile kunde även de, trots det snöpliga målet i slutminuterna, åka hem med höga huvuden. Deras disciplinerade försvar och tuffa närkampsspel höll länge på att ge dem ett oavgjort resultat.

”Vi ska klara oss”

På läktaren satt ryktenas man Dulee Johnson och såg sitt (gamla?) lag vinna. Daniel Mendes är dock inte orolig trots att hans lagkamrat eventuellt försvinner mitt under pågående säsong.

–?Vi har minst 18 personer som är med och kämpar om en plats i startelvan. Vi ska klara oss bra även om en duktig spelare som Dulee försvinner.

I nästa omgång väntar en tuff bortamatch mot serieledaren Kalmar. Och matchhjälten är försiktig när det gäller förhoppningen om att få spela från start.

– Jag försöker bara göra mitt bästa varje gång jag får chansen. Kalmar blir helt klart en av de viktigaste matcherna hittills. Vinner vi är det bara fyra poäng som skiljer oss åt, säger Mendes.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM