Skräckbilden

FOTBOLL

Gif Sundsvalls stjärna berättar om jättesmällen

Foto: SVULLEN OCH BLÅ Stefan Ålander är ordentligt svullen och blå i ansiktet efter smällen i mötet mot Gais.

Här är chockbilden på Gif Sundsvalls Stefan Ålander.

Nu befaras han tvingas vila i upp till åtta veckor.

Foto: SMÄLLEN Stefan Ålander och Andreas Lindberg satsar friskt efter bollen. Det slutar inte bättre än att målvaktens knä träffar 25-åriga Ålander rakt i ansiktet.

Det var i mötet mellan Gif Sundsvall och Gais på Norrporten Arena som olyckan var framme. Smällen blev kraftig när Stefan Ålander och hans egen målvakt Andreas Lindberg dundrade samman.

Oturligt, kraftfullt och med en otäck scen där 25-åringen tvingades lämna planen med en befarad fraktur på käken.

Trots den kraftiga smällen har lagkaptenen klara minnesbilder av händelsen.

– Jag var vid medvetande hela vägen, men det var riktigt yrt där ett tag. Jag kommer ihåg hur de bar ut mig på bår, hur jag satt i omklädningsrummet och när jag åkte iväg med ambulansen. Det enda jag sa när de frågade hur jag mådde var att det var vingligt, förklarar han för Dagbladet i Sundsvall.

– Efter ett par timmar på sjukhuset så kändes det bättre, men det var ju en rejäl smäll.

Sprickor i kindbenet

På sjukhus har man kunnat konstatera att Sundsvallsspelaren har haft tur i oturen. Han har fortfarande ont i nacken, är rejäl svullen i ansiktet och har dragit på sig årets blåtira i allsvenskan – men käkbenet är inte avslaget.

Däremot finns det sprickor i det stora område som nu är blålila.

– Jag har ett antal sprickor på kindbenet, eller okbenet som det heter. Sedan är det någonting som tryckts in strax under ögat och det är väl det som gör att jag är så pass blå där. Svullnaden är värre i dag än i går, men jag har inte så farlig ont ändå. Men det är väl för att jag är bortdomnad där nu. Sedan får vi se om det blir operation eller inte, det har jag inte fått besked om ännu. Men hur länge jag blir borta, det får läkarna uttala sig om, säger han till Dagbladet i Sundsvall.

Opereras snart

Under tisdagen har Gif Sundsvall skickat ut ett pressmeddelande och informerat om att Stefan Ålander kommer att opereras på fredag och där efter vila i tio dagar.

Efter det väntar ytterligare fyra till sex veckor innan 25-åringen kan återgå till vanlig träning med truppen.

– Stefan kommer att kunna köra igång med enklare konditionsträning cirka 10 dagar efter operationen. Han kommer inte att kunna träna för fullt med övriga spelare förrän efter fyra till sex veckor, säger GIF Sundsvalls naprapat Krister Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM