Champions League fotboll (herrar)

Benitez återvänder för att vinna

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

”Det här är en stor match”

Att återvända.

I Pedro Almodóvars händer blev det till en spansk komedi.

När Rafael Benitez står för regin hoppas han på en spansk tragedi.

Nu ska Liverpool-managern besegra sitt gamla lag.

– Jag är professionell och vill bara vinna, säger han.

Han tog flera sina första steg som spelare och som manager i Real Madrid. Men Rafael Benitez kan inte tillåta sig någon sentimentalitet när han nu åter stiger in på Santiago Bernabeu för att leda sitt Liverpool vidare till kvartsfinal i Champions League på den spanska storklubbens bekostnad.

– Jag bryr mig bara om Reals elva spelare på planen, ingenting annat. Det här är en stor match, men inte bara för att jag brukade spela och jobba här, säger han enligt BBC.

Real i storform

Han har vid ett flertal tillfällen kopplats samman med just Real Madrid och kanske är han tillgänglig från och med nästa säsong. Engelska vadslagningsföretag har slutat ta emot spel på att Benitez kommer att lämna Liverpool. Han har fortfarande inte förlängt kontraktet med klubben. Nu är det dock bara matchen mot Real Madrid som gäller. Ett Real Madrid i storform under ledning av Juande Ramos.

– Ramos har gjort det väldigt bra här. Real har vunnit många matcher i rad. Men det handlar inte om managers eller coacher, det handlar bara om spelarna på planen. Det här är inget personligt. Defensivt har de förbättrat sig. Vissa spelare som var skadade är tillbaka och att skriva kontrakt med Lassan Diarra betyder att de har två mittfältare som kan försvara så de är mer solida, säger Benitez.

Värvade Raul

En spelare som han får se upp med är formtoppade Raul. En spelare som Benitez har avslöjat att det var han som värvade till Real.

– Vi är mycket bättre än när lottningen gjordes samtidigt som Liverpool har förlorat en del. Det kommer att bli 180 intensiva minuter mellan två lag som vet vad som står på spel, säger Reals forwardsstjärna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)