Guardiola bad Eto’o om ursäkt via telefon

FOTBOLL

”Allt löste sig”

1 av 2

BARCELONA/STOCKHOLM Samuel Eto’o fick sin ursäkt.

Enligt Sportbladets uppgifter fick kameruniern ett avgörande telefonsamtal från Barça-tränaren under gårdagen.

Några timmar senare satt Zlatan Ibrahimovic på ett plan till Europa.

Sportbladet avslöjade i går att den gigantiska bytesaffären mellan Inter och Barcelona, som involverar Zlatan Ibrahimovic, Samuel Eto’o och 550 miljoner kronor, hängde på en ursäkt från Barça-tränaren Pep Guardiola till just Eto’o.

Guardiola sa på en presskonferens i måndags att ”hans feeling var att det var bäst för alla om Eto’o försvann” vilket fick kameruniern att koka.

Respektlöst

Eto’o tyckte enligt flera uppgifter att uttalandet var respektlöst mot en spelare som gjort mål i två Champions League-finaler som klubben vunnit och krävde en personlig ursäkt från tränaren.

Det fick han i går.

– Samuel och Pep pratade i telefon i går. Sen löste sig allting, säger en källa med god insyn i Barcelona till Sportbladet.

Efteråt fick de närvarande se en strålande glad Joan Laporta i London, där Barça-presidenten är med truppen på träningsläger.

Och vid sjutiden, svensk tid, lämnade Zlatan Ibrahimovic äntligen Inters trupp för att flyga hem till Malmö där han bara väntar på att affären ska formaliseras innan han ansluter till Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga