Här hånas David Beckham – igen

FOTBOLL

”Han sitter ner och kissar...”

1 av 2 | Foto: Scanpix
En Kansas-supporter demonstrerar med önskvärd tydlighet vad han tycker om David Beckham.

Hånad i comebacken för LA Galaxy – och bötfälld.

I natt var det dags igen.

Trots en målgivande passning fick David Beckham finna sig i att bli utbuad av delar av publiken under matchen mot Kansas.

I fredags dömdes David Beckham till böter på (i sammanhanget futtiga) 1 000 dollar efter att ha gjort obscena gester och bråkat med fansen under LA Galaxys vänskapsmatch mot Milan för en vecka sedan.

Anledningen till reaktionen var att vissa av supportrarna ansåg att Beckham saknade klubbkänsla – ”Du är falsk, åk hem”, stod det exempelvis på en av banderollerna som mötte honom i hemmacomebacken.

Att Milan var klubben Becks var utlånad till under vinteruppehållet förenklade knappast situationen.

Höll sig lugn

När 34-årige Beckham och hans Galaxy på lördagkvällen tog emot Kansas upprepades historien. ”#23 sitter ner och kissar” var bara ett av budskapen som fördes fram under matchen.

Burop blandades med jubel, den här gången höll sig dock Beckham lugn och undvek att gå i clinch med någon ur publiken. I stället gav han svar på tal när han i den 33:e minuten slog hörnan som gav Galaxy 1–1, något som också blev slutresultatet.

Målnickare Landon Donovan, som tidigare i somras uttalade sig mycket kritiskt om Beckhams inställning till den amerikanska ligan.