Zlatan: ”Jag pratade med Henke Larsson”

FOTBOLL

Ibrahimovic avslöjar nu att han tog hjälp av ”Henke”

Henrik Larsson är en ihågkommen hjälte i Barcelona. Därför frågade Zlatan Ibrahimovic honom om råd innan han flyttade till Spanien.

– Jag pratade med Larsson, säger Zlatan till Barcelonas hemsida.

Den intressanta informationen framkommer i en lång intervju med Zlatan Ibrahimovic som finns att läsa på Barcelonas hemsida.

– Alla jag pratade med sade positva saker om Barcelona. Jag har pratat med Larsson, Figo, Koeman. Ingen sade någonting negativt och alla tyckte att jag skulle ta chansen i Barcelona om jag fick den, säger Zlatan.

”Jag var lite nervös”

Zlatan berättar att måndagen var stressig. Läkarundersökning, kontraktspåskrift, presskonferens och presentation. Det var mycket som skulle hinnas med.

– Det går inte att sätta ord på det, du måste uppleva det själv, säger Zlatan om mottagandet på Camp Nou.

Den 27-årige svensken erkänner också att han för ovanlighetens skull var lite nervös...inför övergången från Inter och inför presentationen i Barcelona.

”Det bästa laget är Barcelona”

– Jag brukar vara lugn men blev lite nervös när jag fick höra att det var så mycket folk. Den här övergången har fått mig att bli lite nervös.

Barcelona vann tre titlar förra året. Enligt Zlatan kommer han passa in bra i lagets sätt att spela. Han är i Spanien för att "njuta och lära”.

– Jag är här för att fortsätta vinna titlar. Jag vill spela med de bästa och det bästa laget är Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga