Bajens mardröm: Häcken avgjorde på stopptid

FOTBOLL

Erik Friberg och Paulinho ordnade 2–0-segern på stopptid

Hammarbys ledare var tvungna att leda ut sina spelare från Nya Ullevi. Besvikelsen var enorm. BK Häcken vann med 2–0 – båda målen kom på stopptid.

– Vi ska resa oss, säger bedrövade Bajen-målvakten Rami Shaaban i ppv.

Det allsvenska nedflyttningshotet fortsätter att vara en verklighet för Bajen. Inför drygt 10 000 åskådare på Nya Ullevi vann BK Häcken med 2–0. Båda målen kom på stopptid. Bedrövade Bajen-spelare leddes av planen av lagets ledare.

Målskytten: ”En kanonträff”

– Vi skötte oss ganska bra om man ser till 90 minuter, men det känns riktigt tungt. Vi ska resa oss, bita i det sura äpplet och mobilisera kraft, säger målvakten Rami Shaaban.

1–0 satte Erik Friberg med ett volleyskott efter att Rami Shaaban boxat bort ett inlägg. Skottet gick rakt igenom massor med spelare och in i nätmaskorna.

– Det var skönt. En kanonträff, äh, det räcker i alla fall. Det kom i rätt läge av matchen, säger Friberg i ppv.

Shaaban chanslös på 2–0-målet

2–0 satte Paulinho sekunderna senare. Hammarby flyttade upp flera spelare för att jaga en kvittering. Då kontrade Häcken. Bollen hamnade hos Paulinho, som helt ensam med Shaaban satte 2–0 med ett skott som gick i mål via ribban.

– Häcken var bättre än oss de sista 20 minuterna, och jag är mycket besviken att vi förlorar matchen på bevakningsmisstag på övertid, säger Hammarbys tränare Tony Gustavsson enligt TT.

Efter 14 omgångar ligger Hammarby fyra från slutet, man har bara tre poäng tillgodo på Gais som ligger på nedflyttningsplats.

ARTIKELN HANDLAR OM