Överens om bytet

FOTBOLL

Barça bekräftar – nu är det upp till spelarna: ”Jag är intresserad”

1 av 6 | Foto: Foto: Magnus Sundholm
Zlatan Ibrahimovic är på träningsläger i Los Angeles med Inter, men frågan är hur länge han blir kvar. Inter och Barcelona är överens om ett byte – nu hänger det på Zlatan och Eto’o.

LOS ANGELES/STOCKHOLM Barcelona bekräftar nu att de är överens med Inter om en försäljning av Zlatan.

Och Ibrahimovic själv vill flytta.

– Om klubbarna menar allvar är jag intresserad, säger han.

I går kväll, under en presskonferens där Maxwell presenterades som ny Barcelonaspelare, bekräftade Barcas president Juan Laporta, att Zlatan Ibrahimovic nu är nära en övergång till Barcelona.

Enligt källor till Sportbladet får Inter cirka 48 miljoner euro (528 miljoner kronor) plus spelarna Samuel Eto’o och Alexander Hleb för att släppa svensken.

– Just nu är ingenting helt klart. Vi har en överenskommelse med Inter och nu är det upp till spelarna, säger Juan Laporta.

– Det eventuella bytet Eto’o mot Ibrahimovic är komplicerat och allt beror på om Zlatan verkligen vill komma till Barcelona och om Eto’o vill till Inter.

Att Ibrahimovic själv gärna skulle byta klubb råder det ingen tvekan om.

– Jag skulle vilja testa något nytt, sa han till Eurosport i april.

”Får vänta”

Efter Inters träning i Los Angeles går kväll svensk tid talade Zlatan med pressen.

– I går (torsdag) efter träningsmatchen fick jag reda på att Laporta och Moratti hade träffats. Om de menar allvar är jag intresserad, sa han.

– Mino (Raiola, Zlatans agent) håller på med det där. Det är han som sköter det. Vi får vänta och se. Jag får också vänta och se.

Om en övergång ska bli verklighet måste dock Samuel Eto’o gå med på att byta.

– Jag har sagt åt Eto’o att alla i Inter, inklusive klubbens president, ser fram emot att få honom till laget. Nu får vi vänta och se.

Klubbarna överens

På Laportas presskonferens i Barcelona i går ställdes frågan om Zlatan går till Barcelona även om inte Eto’o skulle flytta.

– Det vet jag inte nu. Jag kan bara säga att vi har kommit överens om en eventuell bytesaffär. Alexander Hleb är inte nödvändigtvis med i affären, men vi tycker att det skulle vara bra för honom att spela ett år i en klubb som Inter för att få matchträning, svarade Laporta.

I morgon avslutar Inter sitt träningsläger i Los Angeles med match mot Club Amriva. Frågan är om Zlatan Ibrahimovic spelar.

– Om jag tillhör Inter spelar jag på söndag, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A