REPLIKEN

Stefan Alfelt

FOTBOLL

Sportbladets reporter och krönikör

”Laul har en del poänger i sitt resonemang och jag ser också gärna Pontus i en startelva redan i det pågående VM-kvalet. Wernbloom har växt enormt som spelare sista året och de som inte ser det är samma typ av fotbollsåskådare som bara såg en löpare i Klas Ingesson. Det intressanta är att Wernbloom både kan agera som defensiv eller som offensiv inre mittfältare. Plus att han är ett bra alternativ att sätta upp på topp när det behövs tyngd i anfallet. Hans vinnarinställning och attityd i omklädningsrummet skulle absolut friska upp i A-landslagets dämpade miljö. Roland Andersson brukar säga att det inte är de vattenkammade som blir vinnare och vattenkammad kan man absolut inte skylla Pontus för att vara. Om sen en plats för Wernbloom i mittfältet innebär att Kim Källström får maka på sig kan ju Kim alltid spela vänsterback i stället ...”

Jennifer Wegerup

Sportbladets reporter och krönikör

”Om Wernbloom ska gå rätt in i startelvan vet jag inte. Men jag håller med Laul om att han ska ges chansen på allvar i A-truppen. Jag har ända sen i höstas i fjol tyvärr sagt att jag inte tror att vi klarar att ta oss till VM i Sydafrika. Vi ska försöka, visst, men vi ska också börja se framåt. Så fort det står helt klart att vi inte kan ta oss vidare ska Henrik Larsson med flera ut, hur bra de än varit under sin storhetstid. Spelare som Wernbloom ska då få chansen från start, allt för att så fort som möjligt spela in så många som möjligt i det som ska bli Sveriges nya A-landslag. Som läget är nu finns ingen anledning att klamra sig fast vid det gamla.”

Glenn Hysén

Ex-landslagsman och fotbollsexpert

”Med tanke på vad han gjorde i U21-EM borde han vara jätteaktuell. Även om Bjärsmyr och någon annan försvinner så är Wernbloom det största tappet för IFK Göteborg. Det enda jag inte gillar är när han slänger sig och så, men det går ju att slipa bort. Det är i alla fall en jävla pådrivare och en ledartyp och det finns inte så många såna i landslaget. Men det är väl en annan sak om han får chansen, förbundskaptenerna är ju lite bromsklossar. Men med tanke på vad som hänt så är det väl svårt för dem att inte göra nånting, de är ju inte i en jättesits. Herregud, släng fram fyra–fem stycken från U21 nu.”