FC Helsingborg

Avslöjar: Helsingborg vill värva in ”Henke”

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

Hareide på väg bort – då är Larsson en av kandidaterna till att ta över: ”Är förberedd”

GLASGOW/STOCKHOLM. Ett tränarbyte är på gång i Helsingborg.

Allt talar för att Åge ­Hareide lämnar efter ­säsongen – för att kanske ersättas av klubbens ­största legendar.

Enligt Sportbladets uppgifter är Henrik Larsson en het kandidat att ta över jobbet.

Aldrig riktigt nära Helsingborg föll på nytt med 2–0 mot Celtic (totalt 4–0). Åge ­Hareide missade att ta Helsingborg hela vägen till fotbollens finrum och ser ut att lämna laget efter säsongen. Vem som kan ta över? Klubbens störste legendar – Henrik Larsson.
Aldrig riktigt nära Helsingborg föll på nytt med 2–0 mot Celtic (totalt 4–0). Åge ­Hareide missade att ta Helsingborg hela vägen till fotbollens finrum och ser ut att lämna laget efter säsongen. Vem som kan ta över? Klubbens störste legendar – Henrik Larsson.

Han står redan staty på Helsingborgs strandpromenad – nu kan han vara på väg att ta över stadens fotbollslag också.

Enligt Sportbladets källor finns Henrik Larsson med på Helsingborgs lista över aktuella namn att leda laget tillsammans med den assisterande tränaren Stefan Schwarz.

Den nuvarande tränaren Åge Hareide har bara kontrakt säsongen ut och kommer inte kommer inte att få förlängt, erfar Sportbladet.

Efter förlusten mot Celtic sa Hareide att han är öppen för diskussioner, men att han hittills inte hört något från klubben.

– Jag har inte tagit upp frågan med föreningen, säger han.

”Är naturligt”

Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg vill inte uttala sig om specifika namn, men blir inte över­raskad när Henrik Larsson kommer på tal.

– Jag förstår att spekulationen kommer upp, den är naturlig. Men vi är inte där än. Och skulle vi vara det så hade vi inte sagt något ändå.

– Vi går efter våra krite­rier, det är de som är avgörande.

Vilka är kriterierna?

– Bland annat vill vi utveckla våra unga spelare. Man ska klara av höga målsättningar och hantera supportrar och sponsorer. Det är lilla Italien vi bor i. Man kan inte sätta vem som helst som tränare i HIF. Det är därför vi har Åge nu. Han vet exakt vad det här handlar om och gör det väldigt bra för stunden.

Henke och Schwarz ­känner väl varandra sen gammalt?

– Det lär de göra. Det hoppas jag (skratt).

– Nej, men låt oss jobba i lugn och ro med den här frågan så ska vi nog komma fram till något bra.

Larsson avtal går ut

Henrik Larsson är för närvarande anställd av Landskrona Bois, men avtalet går ut i vinter och någon förlängning verkar inte aktuell i nuläget – tre år i Bois ser ut att räcka.

– Ja, alltså, vi ska göra en hel utvärdering efter ­säsongen så vi har inga synpunkter nu. Vi får se när vi summerar: hur det ser ut med placeringar, hur truppen ser ut, vad spelarna ­säger och så. Det gör vi varje år, säger Landskronas sportchef Mats Aronsson.

Har du hört något om ­Helsingborg?

– Nej, det är inget jag hört om, men det är väl inte omöjligt att det blir så. De har väl bara gjort ett avtal med Hareide året ut.

Sportbladet sökte Henrik Larsson under onsdags­kvällen utan att lyckas. För tio dagar sedan, efter 0–0-matchen mot Hammarby, sa han så här om sin ­framtid:

– Om och när jag tar nästa steg så är jag väl förberedd.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

FC Helsingborg