”Borde spela för City”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Mancini: Jag frågade honom

Foto: AP

Daniel Sturridge har gjort succé i årets Chelsea och kan bli Englands stora EM-joker.

Då sörjer Manchester Citys manager Roberto Mancini.

– Han fostrades i Manchester och någon lät honom gå praktiskt taget gratis, säger Mancini till Sky Sports.

Daniel Sturridge gjorde sitt åttonde ligamål för säsongen när Chelsea kryssade mot Wigan på lördagen. Men det är inte alla som jublar över 22-åringens succé.

– Jag känner till honom mycket väl och har sett honom många gånger. Det är märkligt, han fostrades i Manchester och någon lät honom gå praktiskt taget gratis, säger Manchester Citys manager Roberto Mancini till Sky Sports.

Kostade 38 miljoner

Sturridge kom till City som 13-åring 2003 men lyckades aldrig slå sig in i a-laget på allvar. 2009 såldes anfallaren till rivalen Chelsea för 38 miljoner kronor, med löfte om att 15 procent av nästa övergångssumma ska tillfalla Manchester-klubben.

– Sturridge är en väldigt bra spelare. Han är ung. Men nu kan vi inte göra något åt saken eftersom han spelar för Chelsea. Men jag skulle ha sett honom som en av de bästa unga spelarna i Manchester City, säger Mancini.

Kritiserar sin egen klubb

– Jag frågade honom när han var utlånad till Bolton förra säsongen: ”varför lämnade du Manchester City?” Han sade att han inte visste varför han tilläts lämna. Om han var här nu skulle han spela i a-laget. Jag tror att han dessutom kommer bli ordinarie i landslaget.

Mancini kritiserar nu Manchester Citys tidigare ledning för beslutet att sälja Sturridge.

– Jag tycker inte att det var svårt att se att han var en riktigt bra spelare när han var ung. När du har en ung spelare som Sturridge är det bättre att låna ut honom, än att sälja, eftersom han kan utvecklas.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN