Fotboll

Kaos när Drogba anlände till Kina

Av: 

Johan Renvall

FOTBOLL

Anfallaren togs emot av jublande Shanghai-fans

I morse, lokal tid, landade Didier Drogba i Shanghai.

Där togs han emot som en hjälte.

Hundratals supportrar hade mött upp för att välkomna superstjärnan på flygplatsen.

Didier Drogba anlände till Shanghai på lördagsmorgonen, lokal tid. Han möttes av hundratals jublande fans, många iklädda Drogba-tröjor.

Den tidigare Chelsea-anfallaren har skrivit på ett 2-årskontrakt med ligaklubben Shanghai Shenhua, för närvarande på 13:e plats i tabellen, och förenas där med tidigare lagkamraten Nicolas Anelka. Drogba själv förnekar snacket om att han ska ha skrivit på för pengarna.

– Det hade varit enklare för mig att stanna i Europa, men jag valde Kina. Pengar är inte det viktigaste, jag är här för en helt ny erfarenhet, säger han till AP.

”Shanghai inte längre en vanlig stad”

Och scenerna på Shanghai Pudong International Airport var kaosartade när ivorianen anlände. Hundratals supportrar skrek hans namn och gjorde allt för att få en glimt av superstjärnan.

– Nu när vi har Drogba är inte Shanghai en vanlig stad längre. Shanghai är en världsstad nu, säger en supporter till Bangkok Post. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!