Efter interna bråket: ”Mourinho lämnar”

Av: Johanna Frändén, Andreas Lindman

Publicerad:
Uppdaterad:

Kompisen: ”Tror han är på väg”

Jose Mourinho.
Foto: REUTERS
Jose Mourinho.

Förra veckan hamnade José Mourinho i bråk med spelarna Iker Casillas och Sergio Ramos.

Nu uppger flera spanska tidningar att portugisen har bestämt sig för att flytta från den spanska storklubben till sommaren.

– Jag vet hur det började i Italien och jag tror att han är på väg bort, säger före detta fotbollsspelaren Luis Suárez till radiokanalen Onda Cero.

José Mourinho, 48, har fått nog av kritiken och kommer att lämna Real Madrid till sommaren. I alla fall om man ska tro de senaste rapporterna i spansk press.

Den portugisiske tränaren har ifrågasatts av både spelare och supportrar den senaste tiden för sin återhållsamma taktik och nu uppger både tv-programmet Punto Pelota och tidningen AS att Mourinho bestämt sig för att hitta en ny arbetsgivare.

Efter lagets cupförlust mot Barcelona i torsdags hamnade Mourinho i het ordväxling med Iker Casillas och Sergio Ramos vid en taktikgenomgång. Ett bråk som återgivits i detalj av tidningen Marca.

”Tror han är på väg”

Nu säger Luis Suárez, gammal spelare och vän till José Mourinho, att han tror att portugisens dagar i den spanska klubben är räknade.

– Han har sitt sätt att vara. Antingen är man hundra procent med honom eller tvåhundra procent emot honom. Sån är hans personlighet. Eftersom jag känner till hur allt började när han lämnade Milano (Inter, där Mourinho var tränare i tre säsonger) tror jag att han är på väg bort nu, säger Suárez, som är teknisk sekreterare i Inter, till radioprogrammet Al Primer Toque, i kanalen Onda Cero.

– Jag vet inte hur eller när, men jag får känslan att han gör sig redo att byta luft.

Utbuad av fansen

Trots storseger med 4–1 mot Athletic Bilbao i söndags fick José Mourinho ta emot busvisslingar av delar av hemmapubliken på Santiago Bernabéu-stadion.

– Det hände mig inte i Porto, Chelsea eller Inter men det finns alltid en första gång för allt, sa Mourinho då.

Efter matchen rapporterade AS reporter Siro Lopez att han via en källa nära Mourinho fått reda på att tränaren bestämt sig för att lämna.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN