Rosenberg om landslagstiden: ”Tog mer energi”

avMagnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Trots bra perioder i klubblaget blev det ont om chanser i landslaget.

I Fotboll Direkts ”Ekwall Möter” berättar Markus Rosenberg om tiden i Blågult.

– Jag trivdes inte alls i landslaget, säger Malmöstjärnan i programmet.

Markus Rosenberg har representerat klubbar som Ajax, Werder Bremen, Racing Santander och West Bromwich. Sedan 2014 är han tillbaka i allsvenskan och efter succén i Malmö FF har det höjts röster om en återkomst i landslaget.

Men Rosenberg vantrivdes i Blågult, så någon comeback har det inte blivit. Anledningen är den skrala speltiden han fick under landslagsåren, att han var femma i kön till en startplats.

– Samtidigt var det otroliga spelare jag hade framför mig. ”Henke” och Zlatan, sedan Allbäck, sedan Elmander och sedan jag. Det var den rangordningen, säger han i programmet ”Ekwall Möter”.

– Jag hade jättemånga bra år i Werder Bremen och ändå var jag femma där. Det var Lagerbäcks sätt och det var därför han lyckades så väl.

Energin fanns inte

Valet av Lars Lagerbäck, som var förbundskapten vid tidpunkten Rosenberg syftar på, att hålla sig till samma spelare gjorde det svårt för honom att slå sig in i startelvan.

– Samtidigt var jag fullt medveten om att rangordningen såg ut som den gjorde. Då blev det lite mer att man åkte dit och så kanske det tog lite mer energi än vad man hade hoppats, säger han.

När sedan Erik Hamrén tog över som förbundskapten kanske det var Rosenbergs tur. Men det blev likadant.

– Då kände jag att okej, nu är det en ny chans, ny tränare, men så kände jag att man hamnade i precis samma fack. Det var troligtvis till 99 procent mitt eget fel, men då kände jag att nej, det här har jag inte energi till mer.

”Malmö FF behöver det”

I programmet får Malmöstjärnan även frågor om klubbens tränare Uwe Rösler. Rosenberg beskriver honom som en coach med otroligt höga krav och som inte är rädd för att uttrycka sin besvikelse om laget misslyckas.

– Jag var i Tyskland i fem år och hade liknande tränare då, men det är en speciell typ, säger Rosenberg.

– Jag tror att en klubb som Malmö FF behöver det. Det ska aldrig accepteras att förlora. Aldrig.

”Ekwall Möter” har premiär onsdagen 13/2 på FotbollDirekt.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM