Zlatans julfirande: sköt sin första älg

Experten: ”Det är en väldigt fin älg”

JÄGAREN. Såhär glad blev Zlatan efter att ha skjutit sin första älg.
JÄGAREN. Såhär glad blev Zlatan efter att ha skjutit sin första älg.

Zlatan Ibrahimovic firade julen i Åre med att jaga.

Då lyckades han skjuta sin första älg.

– Det är en stor älg, säger Bo Sköld, generalsekreterare på jägareförbundet, till Expressen.

Det är Expressen som på söndagsmorgonen berättar att Zlatan har skjutit sin första älg i samband med att han firade jul i sin jaktstuga i Jämtland. Älgen vägde enligt uppgifter omkring 500 kilo och skottet träffade vid hjärtat.

– Man får väl börja med att säga stort grattis. Det är en stor älg, oavsett om det är första gången eller inte, säger en imponerad Bo Sköld till Expressen.

Han har själv aldrig skjutit en så tung älg.

”En väldigt fin älg”

– Allting beror ju på var man står och vilka marker man är i. Men man kan säga att det är en väldigt fin älg. Troligtvis en tjur, säger Sköld.

Fotbollsstjärnans intresse för jakt och fiske är väldokumenterat. Så sent som för tio dagar sedan visade 33-åringen upp sin senaste fångst i sin app. Han poserade då tillsammans med en rejäl gädda och skrev att det var nära nytt personbästa.

– I dag hade vi några timmar i frihet efter träningen. Jag passade på att dra ut och fiska med legenden Claes Claesson. Två fina gäddor blev det. Oslagbar eftermiddag, skrev han den gången.

Bjöd landslaget på vildsvin

Och för tre år sedan bjöd han resten av landslaget på ett vildsvin som han, enligt egen utsago, knäppt på egen hand.

Dagen efteråt uttalade sig hans dåvarande tränare i Milan, Max Allegri, om älgjakten som val av rehabträning mot en ljumskskada.

– Det viktiga nu är att Ibra skjuter riktigt många älgar, sa italienaren.

I Frankrike hoppas nog PSG-fansen att Zlatan skjuter mer mål än älgar framöver. De regerande mästarna ligger just nu på tredje plats i tabellen, tre poäng bakom serieledande Marseille.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN