AIK och Alm överens om nytt kontrakt

FOTBOLL

Tränaren stannar två år till

AIK slåss i allsvenskans guldstrid.

Nu förlänger klubben med Andreas Alm.

– Jag har som chefstränare vaknat upp till nya AIK-utmaningar varje dag i tre och ett halvt år och älskar det, säger han till klubbens webbplats.

Andreas Alm, 41, inledde sin tränarkarriär i Eskilstuna City men inför säsongen 2009 kom han till AIK som assistent till Mikael Stahre.

Alm tog själv över huvudansvaret i december 2010 – och nu är det klart att tränaren förlänger.

Det tidigare kontraktet gick ut i slutet av 2015. Men nu har Alm skrivit på ett avtal till och med utgången av 2017. ”Gnaget” har under Alms ledning slutat tvåa, fyra och tvåa i allsvenskan. Klubben ligger för närvarande på andra plats och jagar Malmö FF i toppen.

Under onsdagen väntar ett derby mot Djurgården.

– Jag har som chefstränare vaknat upp till nya AIK-utmaningar varje dag i tre och ett halvt år och älskar det. Med en tuff ekonomisk situation har vi idag ett hårt jobb framför oss med att på en och samma gång göra sportsliga resultat på såväl kort som lång sikt, säger Alm i en kommentar på AIK:s webbplats.

Spelade anfallare i AIK

Tränaren har dessutom ett förflutet som anfallare i AIK och spelade för klubben 2000-2003.

– Alm har under sin tid i AIK visat att han är bra på att utveckla spelare, ledare och verksamheten i kombination med att han placerat AIK högt upp i den allsvenska tabellen. Det gör sammantaget att det känns naturligt att förlänga hans avtal, säger klubbens sportchef Björn Wesström.

AIK var aktiva under det svenska transferfönstrets sista dag och Alm har nu två nya pjäser att laborera med i sitt lag, Gabriel Ferreyra och Elias Wahlström. Den sistnämnde är dock tänkt att inleda sejouren i U19- och U21-laget.

ARTIKELN HANDLAR OM