Blåvitts krav på Sam

FOTBOLL

GÖTEBORG. Den norske anfallaren Fredrik Brustad har tackat nej till IFK Göteborg.

Samtidigt sätter klubben nu press på Heerenveen-aktuella Sam Larsson - sportchefen Mats Gren vill veta hur mittfältaren ser på en övergång.

– Senast i morgon (lördag) vill jag ha svar. Annars sitter vi i en dum situation om det blir någonting, säger Mats Gren till Sportbladet.

När IFK Göteborg landade på fredag efter uttåget ur Europa League var det kväll och redan under lördag väntar avresa till Malmö inför matchen på söndag.

Bråda dagar för spelarna och för klubbens sportchef Mats Gren.

Han ligger i slutförhandlingar med den danska mittfältaren Sören Rieks från holländska Nec Nijmegen.

Nej från Brustad

Och före avresa från Portugal fick Mats Gren ett nej från den norske anfallaren Fredrik Brustad, Stabaek.

– Brustad har sagt nej, han gjorde det i morse. Jag har ställt frågan och gått in i en första förhandling med honom. Men han hade flera andra anbud jag vet att Rosenborg och även AIK har hört sig för, säger Mats Gren efter ankomst till Landvetter flygplats.

Nästa utmaning för IFK Göteborg är att landa frågan kring Sam Larsson. Holländska Heerenveen har haft kontakt med IFK Göteborg om den tekniske vänsteryttern.

Bollen ligger delvis nu hos Sam Larsson. Och Mats Gren vill ha svar för nästa vecka försvinner chansen att förstärka, transferfönstret för allsvenskan slår igen.

”Får tänka över det”

– Jag har pratat med både Sam och Carl (Fhager, Sams rådgivare) och vill veta lite hur de ligger till i hela den här situationen men har inte fått något konkret svar. Det är bra att Sam inte tänkt på det när vi har match, men jag sa till honom att nu måste han tänka igenom det, prata med Carl och komma till ett beslut åt något håll.

När Sportbladet pratade med Sam Larsson om Heerenveen efter torsdagens match mot Rio Ave (0-0 och totalt 1-0 för Rio Ave) sa han att han inte haft tid att fundera.

– Jag har varit här och nu och inte tänkt så mycket på det. Jag får tänka över det, sa han.

ARTIKELN HANDLAR OM