Wenger respektlös mot sin förra klubb

FOTBOLL

Monacos tränare Leonardo Jardim anklagar Arsène Wenger för att ha varit respektlös i London.

Portugisen ville tacka fransmannen efter matchen på Emirates men Wenger avstod.

Nu gav Jardim tillbaka.

– Det är sant att jag ville skaka hand efter matchen, Wenger tackade inte mig och skakade inte min hand, säger Monaco-tränaren.

Arsenal behövde göra tre mål för att avancera till kvartsfinal i Champions League. I går lyckades de bara göra två.

Utslaget mot ett Monaco som under det första mötet chockade Arsenal och London-laget kunde inte repa sig.

Efter 3-1 vinsten på Emirates ville Monacos tränare, Leonardo Jardim, tacka Arsène Wenger för matchen men Wenger sträckte inte fram handen.

– Det är sant att jag ville skaka hand efter matchen, men Wenger ville inte tacka mig. Så nu även om Monaco gjorde allt för Arsenal beslöt jag mig för att inte tacka honom, säger Jardim enligt Daily Mail.

”Arsenal var glada över lottningen”

Många är nog förvånade över Arsenals uttåg. Lottningen mot Monaco kunde av många ses som en lätt lottning och att Arsenal enkelt skulle ta sig vidare till nästa steg av turneringen.

– Arsenal var väldigt glada över att spela mot Monaco då vi ansågs vara ett av de svagare lagen kvar i turneringen. Alla 16 lag ville spela mot Monaco. Kanske var det så att Arsenal trodde att de redan var vidare, säger Leonardo Jardim.

Men ett lätt dubbelmöte var det inte för Arsenal.

På Emirates för två veckor sedan chockade laget från Franska rivieran Londonlaget och tog en 3-1 seger. Och efter mötet ansåg Jardim att hans tränarkollega var respektlös mot hans lag.

– Ja, jag tycker det och just nu firar vi och vi tror att Arsenal inte visade den respekten de borde ha gjort i det första mötet, säger Jardim.