”Gillar inte min pappa mig”?

Av: Jasmin Frljevic

Publicerad:
Uppdaterad:

Kennedy Bakircioglu om sin största kritiker

SM-guld med Hammarby, proffs i Holland och Spanien, mål mot Real Madrid. Kennedy Bakircioglu har hunnit med mycket under sin karriär. Mittfältaren är älskad av Hammarby-fasen men en kritiker har Kennedy haft svårt att övertyga - sin pappa.

– Jag tog åt mig och var ledsen inombords. Jag tänkte ”gillar inte min pappa mig”?, säger Bakircioglu i podcasten Fyllepodden.

Kennedy Bakircioglu har meriter från bland annat Allsvenskan, holländska liga, spanska ligan och landslaget. Efter en proffsejour utomlands vände Bakircioglu tillbaka till Hammarby för att spela tillbaka laget till Allsvenskan.

På vägen vann han supportarnas kärlek och fick ett erkännande för sina bidrag. Men en person som mittfältaren har haft svårt att imponera på under sin karriär är pappan Benjamin.

Det berättar Hammarby-kaptenen i det senaste avsnittet av Fyllepodden, en podcast om alkoholkultur i samarbete med IQ.

– Det var en otrolig frustration för mig. Jag fick aldrig höra att han var stolt över mig. Han sa aldrig: "Vad grym du är, du gjorde tre mål och var överlägsen”, säger den nu 34 år gamla Kennedy och medger att det fanns en baktanke med hans fars beteende.

Skador satte stopp för karriären

Benjamin Bakircioglu var själv en stor fotbollstalang och visste därmed vad som krävdes för att lyckas. Hans egna karriär stoppades av skador men hans son skulle minsann lyckas.

– Efter matcherna sa han inte så mycket fast man hade gjort det bra. Han gick direkt på det som man skulle förbättra. Då blir jag lite mer upprörd. Men han ville få mig att bli ännu mer taggad, säger Kennedy.

Men till slut fick Kennedy ett erkännande från sin far och en förklaring till varför han aldrig berömde sonen.

– Han sa: "Jag har alltid tyckt att du varit överlägsen. Men om jag säger det åt dig, då kommer du känna dig bekväm och slappna av. Då kommer du vara nöjd, men så länge jag håller tyst har du något att bevisa”, säger Kennedy.

"Du var lagets bästa"

Men det är inte bara från pappa Benjamin som mittfältaren har fått ett erkännande. Den trefaldige Ballon d’Or-vinnaren Cristiano Ronaldo berömde Kennedy när hans Real Madrid besegrade Racing Santander efter att Bakircioglu gjort lagets mål i 1-3 förlusten säsongen 2010/2011.

– Vi bytte tröja efter matchen, han sa till mig faktiskt att du var den som var bäst i det här laget. Det var positivt att höra från Cristiano, säger Bajen-kaptenen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.