”Det enda vi säger är att Zlatan är kungen”

FOTBOLL

Norska tokhyllningen till svenske PSG-stjärnan

1 av 3 | Foto: Zlatan Ibrahimovic, kung i Rennes.

Zlatan Ibrahimovic har skaffat sig en del kritiker i Frankrike den senaste månaden.

Men från norske Rennes-mittfältaren Anders Konradsen får han endast kärlek.

– Jag tror att Zlatan bryr sig väldigt lite om vad folk i Frankrike tycker, säger han till Dagbladet.

Här spelar svenskarna – info om ALLA utlandsproffs

Det har blåst om Zlatan Ibrahimovic i världspressen på sistone. Dusterna med domare, motspelare och reportrar har inte heller den norska fotbollspubliken. I en intervju med tidningen Dagbladet får norske Rennes-spelaren Anders Konradsen ge sin syn på Zlatan – och svenskens senaste kontroverser.

Den 24-årige Konradsen kom till Rennes sommaren 2013 från Strömgodset och har växt ut till en startspelare på mittfältet. Men som Dagbladet konstaterar är ”Konradsen och Zlatan Ibrahimovic två skandinaver i fransk fotboll. Och där stannar likheterna”.

"Vet hur han är”

Norrmannen uppskattar dock sin svenske kollega.

– Han skapar uppmärksamhet både på gott och ont. Jag tror rent generellt att många fotbollsälskande fransmän och spelare är glada över att ha honom i ligan. Man vet hur Zlatan är. Han har sina goda sidor och sina negativa sidor. Och det sista utbrottet (verbala attacken mot domaren reds anm.) var det många som tog lite illa upp av. Fransmännen är ett stolt folk, säger han till Dagbladet.

Konradsen menar även att samtliga lagkamrater i Rennes har ett gott öga till PSG-stjärnan.

– Hos oss… det enda vi säger är att Zlatan är kungen. Det finns inget mer att säga. De tycker bara att det är positivt att han är som han är. Det var förstås en upplevelse att möta honom. Han är ligans bästa spelare, säger norrmannen.

Viftar bort flyttrykten

I och med de senaste kontroverserna kring Zlatan har flyttryktena följt som på beställning. Men Konradsen tror inte att någon opinion kommer få svensken att lämna Frankrike.

– Jag tror att Zlatan bryr sig väldigt lite om vad folk i Frankrike tycker. Det har ingen påverkan på vad han gör i fortsättningen av karriären. Det tror jag han har en plan för själv.

10 svenska jättetalanger – vad hände sen?

ARTIKELN HANDLAR OM