Ronaldo kan straffas för El Clásico-gesten

FOTBOLL

Ronaldo tystade Barcelonafansen efter att han kvitterat El Clásico till 1-1.

Nu riskerar han att straffas för gesten.

– Det måste bestraffas, antingen med böter eller avstängning säger Javier Tebas, ordförande för den spanska ligan, enligt TT.

Jeremy Mathieu hade skallat in 1-0 till Barcelona i El Clásico när Real Madrid satte ihop ett riktigt drömanfall. Luka Modric hittade till Karim Benzema som klackade tillbaka bollen till Cristiano Ronaldo som placerade in kvitteringen.

Efter målet sprang portugisen och gjorde en dämpande gest med händerna mot Camp Nous publik. Inget uppseendeväckande, men trots det riskerar nu superstjärnan ett straff.

– Vi måste vara försiktiga med provocerande gester från spelare när han gjort mål, och med all annan form av provokation som kan starta våldsamheter bland åskådarna. Det måste bestraffas, med antingen böter eller avstängning. Vi kommer att titta på det, säger Javier Tebas, ordförande för den spanska fotbollsligan.

"Måste tysta våldet”

Den spanska ligan har skärpt kontrollen på provocerande gester som riskerar att förarga publiken ända sedan en Deportivo La Coruna-supporter dog i ett supporterslagsmål förra året.

– De säger att La Liga är den bästa ligan i världen, men för att det ska vara så måste det vara en säker liga. En liga som har tystat ropen efter våld och intolerans på läktarna, säger Tebas till Mundo Deportivo.

ARTIKELN HANDLAR OM